Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Dringend vakantie-onderdak gezocht

Europa Kinderhulp is op zoek naar gastouders/gezinnen die buitenlandse én Nederlandse kinderen uit kwetsbare gezinnen een fijne vakantie willen bieden.

Wijkbewoonster Rhodia Maas is vrijwilligster bij Europa Kinderhulp: “Kwetsbare gezinnen is misschien een breed begrip, maar je kunt denken aan kinderen die opgroeien in omstandigheden waar sprake kan zijn van verslaving, schulden, ziekte, mishandeling, kortom alles behalve ideale omstandigheden voor opgroeiende kinderen. Het is belangrijk dat kinderen even op adem kunnen komen, kunnen ervaren dat de wereld er ook anders uit kan zien dan wat ze dagelijks meemaken. De ervaring leert dat kinderen toch met meer bagage teruggaan dan waarmee ze gekomen zijn. En vaak blijft er contact bestaan met het opvanggezin.”

Periode

Voor deze zomer gaat het om de volgende kinderen en periodes: 9 kinderen uit Parijs van 8 t/m 22 juli; 5 kinderen uit andere grote Franse steden van 1 t/m 17 augustus; 32 kinderen uit Berlijn van 24 juli t/m 10 augustus; 27 kinderen uit Hannover van 17 t/m 28 juli en 11 kinderen uit Nederland van 24 juli t/m 7 augustus.

1152 kinderen…

Het gaat om kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. Europa Kinderhulp doet dit werk sinds 1961, zonder subsidie en alleen met vrijwilligers. Vorig jaar heeft de organisatie 1152 kinderen kunnen helpen. Bel voor informatie naar 0118-627974, mail zuidholland@europakinderhulp.nl of kijk op www.europakinderhulp.nl

Plaats een reactie