Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘C’est la vie Den Haag’, tweedehands-spullendoolhof

Echt oudhollands – met een knipoog

Op de hoek van de Koningin Emmakade en de De Constant Rebecquestraat zit de tweedehands spullenzaak ‘C’est la vie Den Haag’. Opmerkelijk zijn de vele beeldjes in de etalage, waaronder een grote collectie Mariabeeldjes. Ook opmerkelijk: de eigenaar noemt zich ‘John Kennedy’ en hij komt oorspronkelijk uit Egypte.

‘John Kennedy’ had vroeger zijn zaak, ‘de Haagse Snuffelmarkt’ in de Piet Heinstraat. Vier jaar geleden is hij hiernaartoe verhuisd. “Deze locatie is veel leuker en beter: meer parkeergelegenheid, lekker veel ruimte om spullen voor de winkelpui neer te zetten, een prettig weids uitzicht, gezelligheid, leuke buren. Hier komen mijn klanten echt uit de eigen buurt.” De winkel is, behalve op zondag, elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur.

Echt Hollands

“Ik probeer zoveel mogelijk echt Hollandse oude spulletjes te vinden voor in mijn zaak,”zegt
‘John Kennedy’ die zelf ook hier in de buurt woont. “Leuke spullen voor mensen met smaak. Die vind ik op rommel- en antiekmarkten.” Maar hij is niet al te star in dat ‘echt Hollands’. Er hangen bijvoorbeeld ook reproducties van farao’s en van Marilyn Monroe. En hij wijst op een fraaie echt geschilderde Mona Lisa, die bijna niet van het origineel is te onderscheiden.

Hoe verder je de winkel inloopt, hoe nauwer de vele kruip-door-sluip-door gangetjes worden. De bezoeker komt ogen tekort in dit krappe doolhof. Steeds doemt er weer een nieuwe ruimte op met een bonte verzameling spullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er: klokken, Delfts blauwe vazen, Afrikaanse maskers, kleding, boeken, oude poppen, beertjes, olielampen, koffiemolens, en heel veel beelden en beeldjes, gesorteerd op land, onder andere heel veel Indianenbeeldjes. En verder dus al die Mariabeeldjes. ‘John Kennedy’ houdt zelf het meest van de oudste beeldjes. “Die zijn nog echt met de hand gemaakt. En kijk, die gezichtjes zijn ook mooier.”

Plaats een reactie