Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

BenT

Bed & Tafel en Bed & Toon

In de Weimarstraat 51 zit sinds een paar maanden BenT, een Bed & Breakfast met een toelichting. Menige buurtbewoner herinnert zich Weimarstraat 51 als het pand waar je terecht kon voor je systeemplafonds en alles wat daarbij hoorde. In 2015 begonnen Alice en Johan met de verbouwing en op 18 februari 2017 opende BenT.

Alice en Johan wonen boven het pand. Alice: “Het beneden pand is een zelfstandige ruimte, dus we kunnen er geen officiële B&B runnen. We hebben voor BenT een vergunning gekregen voor vijf jaar. In de Weimarstraat moet een winkel een winkel blijven en het is logisch dat de gemeente daar aan vasthoudt. De gemeente doet veel voor deze winkelstraat. Maar onder andere door de komst van webwinkels is het concept ‘winkel’ in transitie en daar gaat de gemeente in mee.” En inderdaad, steeds vaker zie je duo-winkels: wijn en kunst, boeken en eten, kleding en thee. Anno 2017 ga je naar een winkel voor een ervaring, voor een belevenis.

BenT & wijk

De betrokkenheid van de eigenaren van BenT bij de straat is groot. Het gehele interieurontwerp komt van RichARTS, op de hoek Franklinstraat en Weimarstraat. RichARTS ontwierp ook de kastenwand. De lampen zijn van Mark de Weijer, van Whispering Wall, hier tegenover. Voor de lampen gebruikte hij de gedroogde bast van de moerbeiboom. De slaapbank is bekleed door Annemarie Jellema (van het Circus).

Bed & Breakfast

BenT is geen Bed & Breakfast in eigenlijke zin, want in een ontbijt voorziet BenT niet. Alice en Johan: “In een straal van 50 meter zitten zat mogelijkheden om te ontbijten of te lunchen. Onze klanten putten we uit ons eigen netwerk. We zijn niet aangesloten bij ketens en een van de voorwaarden is dat we niet concurrerend zijn voor hotels. Als we de kosten eruit hebben die het met zich meebrengt, zitten we goed”.

Bed & Toon

De betrokkenheid van BenT bij de wijk beperkt zich niet tot het interieur. “Met onze etalage willen we aansluiten bij wat er in de wijk op cultureel gebied gebeurt. Het moet allemaal nog groeien, maar we denken bijvoorbeeld ook aan dansvoorstellingen die die te klein zijn voor een theater. Het doel is om culturele wijkactiviteiten te versterken.”

Plaats een reactie