Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Banenmarkt in Segbroek

Twintig mensen zijn direct of indirect via Banenmarkt Segbroek aan het werk. Er wordt nog veel bemiddeld, maar het gaat voornamelijk om ongeschoold werk wat in de aanbieding is en Segbroekers zijn in veel gevallen geschoold(er).

Twee jongeren volgen een Leerwerktraject met baangarantie. Dat traject loopt in principe tot begin september. Doel is het aanleren van werknemersvaardigheden.

De Stichting Anton Constandse heeft haar bezigheden rond assistent beveiliging/toezichthouders overgedragen aan Banenmarkt Segbroek. Met 2 jongeren en 2 boven de 27 is een opleidingstraject gestart op woensdag. De opleiding duurt in principe 3 maanden, maar ze lopen wel al  betaalde stage, onder andere op het Zeeheldenfestival en Fruitfestival.

In totaal hebben zich 35 jongeren ingeschreven (geboren na 1990) – het merendeel is boven de 23.

Niet geplaatste jongeren worden ook aangeboden/opgepakt i.s.m. WSP. Wel dienen daar betere communicatie-afspraken omtrent over gemaakt.

WSP en SSSF heeft ons gevraagd om een opleidingstraject op te starten specifiek voor meiden/vrouwen.

Plaats een reactie