Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Tweede editie van buurtvoorstelling Zand en Veen in DNR

Vorig seizoen maakte een diverse groep spelers uit de buurt de voorstelling Zand en Veen. Eind mei 2017 is Zand en Veen terug met een nieuwe voorstelling, gemaakt door veertien wijkbewoners. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen voeren zij ons door Segbroek.

Het zijn jeugdherinneringen aan vrolijke zomeravonden met buurtkinderen op straat. Maar ook aangrijpende verhalen van mensen die ver van hier geboren werden en als jonge kinderen in onze wijk terecht kwamen. Verhalen over mensen die terugverlangen naar de wijk zoals die vroeger was, en over jongeren die vooruit willen. Allemaal zijn ze in gevecht met hun dromen en verlangens. Het losse zand belooft vrijheid, het vaste veen biedt geborgenheid.

De verhalen van de personages voeren ons  door de Weimarstraat, via de Beeklaan en de Columbusstraat naar de Suezkade, door park de Verademing, langs de circusschool in de Teijlerstraat naar het Regentesseplein. Wie is toch die jonge vrouw in een bruidsjurk die midden op het plein staat te wachten?

Speellijst
Vrijdag 26 mei 20:15 – De Nieuwe Regentes (première)
Zaterdag 27 mei 20:15 – De Nieuwe Regentes
Zondag 28 mei 15:00 – De Nieuwe Regentes
Woensdag 7 juni 20:15 – Theater aan het Spui
Donderdag 22 juni 20:15 – Theater Dakota

Extra bijeenkomsten voor oudere buurtbewoners
In het kader van Zand en Veen organiseert De Nieuwe Regentes op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei voorafgaand aan de voorstelling i.s.m. Stadsdeel Segbroek een bijeenkomst voor oudere en andere bijzondere buurtbewoners. Samen met hen gaan we herinneringen aan Segbroek ophalen.

Kaarten: http://www.denieuweregentes.nl/agenda/3/

 

Plaats een reactie