Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vrienden van Den Haag

De vereniging Vrienden van Den Haag heeft als doel ‘het bevorderen van de leefbaarheid van Den Haag met behoud van zijn karakteristieke waarden’ Ze vindt haar oorsprong in de sloopwoede, verkeersdoorbraken en massale kantorenbouw in de zestiger en zeventiger jaren. De dreigende afbraak van het Kurhaus was de druppel die toen de emmer deed overlopen. Betrokken Hagenaars sloegen de handen ineen om sloop van het vertrouwde Kurhaus te verhinderen en zo werd in 1973 de vereniging Vrienden van Den Haag opgericht.
De Vrienden van Den Haag zijn geïnteresseerd in vernieuwing en verfraaiing van de stad. Daarbij zijn ze zeer betrokken bij al die zaken, waarbij de leefbaarheid in het geding is. Of het nu gaat om renovatieplannen van een stadswijk, bescherming van monumenten en karakteristieke stadsgezichten of behoud, onderhoud en uitbreiding van groen – ook in onze wijk. Zie ook www.vriendenvandenhaag.nl.

Plaats een reactie