Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

PATCHworkZ maakt jonge mantelzorgers blij in Kyocera-stadion

Gezinnen met een ernstig ziek familielid een top-middag geven met gratis kunstworkshops in het Kyocera-stadion. Hiervoor  organiseert PATCHworkZ op 17 juni aanstaande het evenement ‘Jonge mantelzorgers op de middenstip’, in samenwerking met ADO Den Haag in de Maatschappij. Gezinnen met een ernstig ziek familielid kunnen zich hiervoor aanmelden bij de stichting PATCHworkZ via www.patchworkz.nl.

Jonge mantelzorgers op de middenstip op 17 juni in het Kyocerastadion
‘Jonge mantelzorgers zijn kinderen uit een gezin met een ziek familielid.’ legt Nathaliette Blok oprichtster van PATCHworkZ uit. ‘Denk bijvoorbeeld aan kinderen met een mama met borstkanker. Een jonge mantelzorger heeft daar vaak grote zorgen om. Ook neemt hij vaak zorgtaken op zich in het gezin. Dat alles kan best veel zijn voor een kind. Uiten is immers vaak lastig als papa of mama al genoeg aan hun hoofd hebben. PATCHworkZ biedt deze kinderen PRETprojecten; kunstworkshops om samen met het gezin te doen. Op 17 juni doen we dat heel grootschalig, voor 250 gezinnen in het Kyocera stadion.

Kunstworkshop en een grote Mondriaan Ooievaar
Blok vervolgt: ‘Tijdens het evenement op 17 juni kunnen deze 250 gezinnen meedoen aan verschillende kunstworkshops. Je maakt als gezin samen één kunstwerk, dat verbindt en geeft tegelijk een mooie herinnering aan een speciale middag. Daarnaast doen we natuurlijk veel meer leuke dingen. Zoals het gezamenlijk maken van een grote Mondriaan Ooievaar op het veld van het stadion, dat zichtbaar is vanuit de lucht. Tegelijk kunnen deelnemers lotgenoten ontmoeten en ervaringen  uitwisselen. Dat is heel belangrijk voor de kinderen én de ouders. Je weet dan dat je niet de enige bent; er zijn anderen in een vergelijkbare situatie.

Aanmelden via www.patchworkz.nl
Kinderen met een ernstig ziek familielid kunnen zich aanmelden via www.patchworkz.nl voor het evenement in het Kyocera stadion op zaterdagmiddag 17 juni a.s. van 13.00 tot 18.00 uur. Aanmelden en meedoen is gratis.

Plaats een reactie