Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Ook in ReVa aantrekkende huizenmarkt

De werkloosheidscijfers dalen en er is een toename van middenstand en horeca. Nu we de crisisjaren grotendeels achter ons hebben gelaten, wordt het economische herstel steeds meer voelbaar. Er is duidelijk weer vertrouwen in de economie, zowel zakelijk als bij de particulier.

Ook de woningmarkt is flink in beweging, zo blijkt uit de statistieken. In december 2016 steeg de vraagprijs van een gemiddelde woning met 6%. Dat is het hoogste in 16 jaar, aldus de cijfers van het CBS. Met name in de grote steden is momenteel veel vraag naar woningen. Zo ook in Den Haag, en dus is het in ReVa niet anders.

Woningen in deze wijk zijn zeer gewild. “In 2015 begon de markt weer aan te trekken en hadden we al een heel goed jaar. In 2016 trok deze stijgende lijn zich echter door en hadden we het drukker dan ooit tevoren.” Aan het woord is Paul Leegstra van Leegstra Makelaardij. De eigenaar en oprichter van het makelaarskantoor kent het klappen van de zweep. Leegstra Makelaardij viert dit jaar namelijk haar vijfentwintigjarig jubileum. “Daarvoor was ik bovendien al vijftien jaar actief in dit vak. In deze afgelopen veertig jaar heb ik van alles meegemaakt, van pieken tot dalen. Maar zoals het nu gaat is het uitzonderlijk. Er is ontzettend veel vraag naar woningen. Niet alleen het opklimmen uit de crisis is een oorzaak, ook andere factoren zoals de lage rentestand en lage hypotheekkosten zijn redenen om juist nu een woning te kopen. Daarnaast hebben we geconstateerd dat deze wijk ‘upcoming’ is. Er zijn veel mensen die specifiek op zoek zijn naar een woning in deze buurt.”

Rick, medewerker van het kantoor, beaamt dit. “Ik heb zelf na lang zoeken net een woning gekocht in de Copernicusstraat. Ondanks dat ik dicht bij het vuur zit, heeft het toch nog meer dan een half jaar geduurd.”

Er is dus veel vraag, maar het aanbod blijft achter. “De mensen die hier wonen blijven er het liefst zo lang mogelijk en verhuizen dus niet. De woningen die wel worden aangeboden, zijn vaak snel verkocht en worden bijna zonder uitzondering boven de vraagprijs verkocht,“ vervolgt hij. “Het is voor ons altijd de uitdaging om voor iedereen een passende woning te vinden. De zoektocht, het vinden van de pareltjes: dat maakt dit vak afwisselend en interessant. Daarnaast geven we ook advies. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat waardebepaling altijd gratis is, om maar iets te noemen.”

Mocht u van plan zijn om uw woning te verkopen dan biedt het makelaarskantoor dit gehele jaar een gratis professionele fotoshoot van de woning aan, ter waarde van 150 euro. “Zie het als een kadootje ter ere van onze 25e verjaardag.” Aldus Paul.

Leegstra NVM Makelaardij
Regentesselaan 1 (Hoek Laan van Meerdervoort)
www.leegstramakelaardij.nl

Plaats een reactie