Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Ode aan mijn buurmannen

Bijgaande serie ‘Mijn Turkse Buurman’ maakte Esther Gerardts uit de Weimarstraat voor haar opleiding aan de Fotoacademie. Het gaat over de Firat in de Weimarstraat en de 5 broers en 2 neven die de winkel runnen.

Esther: “De buurmannen van de Firat, bij wie we lamsvlees, tomaten, broodjes en basilicum halen. Met wie we de buurt en politiek bespreken. Die onze kinderen leren boodschappen doen. Waar we in alle alle vroegte in pyama een vergeten ontbijtje halen …
Ik denk dat heel veel bewoners van het Regentesse- en Valkenboskwartier de Firat kennen. De buurmannen van de Firat, bij wie we lamsvlees, tomaten, broodjes en vergeten boodschappen halen. Met wie we de buurt en politiek bespreken. Turkse buurmannen die onze kinderen leren boodschappen doen, die we kennen, maar ook weer niet echt.”

Heb je ook mooie foto’s of een serie van/over onze wijkbewoners? Stuur een mail

Plaats een reactie