Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Groenten uit de buurt, midden in de stad

Lokaal Voedsel Den Haag zet eerste stap naar aankoop gymzaal in Witte de Withstraat

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag, bekend van de groentemarkt Lekkernassûh, heeft deze week de eerste stap gezet naar de aankoop van de voormalige gymzaal in de Witte de Withstraat in Den Haag. De stichting is al bijna drie jaar actief in het pand op de hoek van de Witte de Withstraat en de Roggeveenstraat. Op de groentemarkt op woensdag halen inmiddels bijna 200 mensen hun pakket met groente en fruit van biologische telers uit de regio. Aansluitend bereidt de Volkskeuken tegen geringe vergoeding een vegetarische maaltijd voor iedereen die aan wil schuiven.

Met de beoogde definitieve aankoop, later dit jaar, kan de stichting het pand ook gaan verbouwen en geschikt maken voor de toekomst. Naast bestaande activiteiten als de woensdagmarkt en maaltijden is er ruimte voor nieuwe (voedsel)initiatieven.

Lokaal Voedsel Den Haag is opgericht met het doel gezond, lokaal eten bereikbaar en betaalbaar te maken voor mensen in de stad: biologisch, zonder tussenhandel of winstoogmerk, no-nonsense, gezellig. Zij bouwt met haar initiatieven bruggen tussen stad en platteland, maar ook tussen mensen onderling. Zo leveren veel vrijwilligers een bijdrage aan de Lekkernassûh versmarkt, bij het koken van de maaltijden en bereiden studenten op donderdag eten met voedsel dat elders overblijft. Eerste prioriteit bij de verbouwing is het verkrijgen van een goed uitgeruste keuken, zodat er in de nabije toekomst ruimte is om te koken met (oudere) buurtbewoners (koken met oma’s), voor cursussen over voedsel, of kennisbijeenkomsten over duurzaamheid, voedseldistributie of stadslandbouw.

Iedereen die geïnteresseerd is in lokaal, biologisch voedsel is van harte welkom op de markt en bij de maaltijden op woensdag en donderdag.

De deur staat open voor nieuwe activiteiten. Initiatiefnemers met ideeën en (eenmalige of structurele) plannen die bijdragen aan een eerlijker en socialer voedselsysteem worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met de Stichting Lokaal Voedsel Den Haag.

CONTACTGEGEVENS

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag
Meer weten over het initiatief of de plannen? Contact via Frederik van Oudenhoven, tel 06-36 08 23 45
Of via e-mail

Plaats een reactie