Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Zonnebloem in Segbroek

De Zonnebloem kwam onlangs in het nieuws in verband met een financiële reorganisatie. Het aanbod van vakantiereizen voor mensen met een fysieke beperking is daardoor drastisch verminderd. Hoogste tijd om de activiteiten van de Nationale Vereniging De Zonnebloem weer eens onder ieders aandacht te brengen.

We staan er niet dagelijks bij stil, maar het leven van mensen met een fysieke beperking wordt steeds lastiger. Zoiets gewoons als boodschappen doen is zomaar een moeilijke opgave. Dingen ondernemen die het leven aangenaam maken is voor velen niet mogelijk zonder de hulp van iemand anders. Heel gemakkelijk raakt men daardoor in een sociaal isolement.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Binnen Nederland zetten meer dan 40.000 vrijwilligers zich regelmatig in en bezorgen mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag. Opdat ook zij volop van het leven genieten. Er worden contacten gelegd, bijeenkomsten gehouden en leuke activiteiten en uitstapjes georganiseerd. Door de inzet van vrijwilligers gaat men eindelijk weer eens naar een museum, een concert of even naar buiten om te genieten van de natuur. Sommige deelnemers zijn al tevreden met een gezellig bezoek om wat te praten of worden voorgelezen.

De Zonnebloem gaat vanzelfsprekend door met dit belangrijke en voldoening gevende werk. Hierbij kan zij altijd hulp en steun gebruiken van nieuwe vrijwilligers en donateurs. Ook van een nieuwe secretaris. Heeft u wat tijd over om iemand in uw naaste omgeving te bezoeken of te begeleiden tijdens activiteiten of wilt u geld doneren? Kijk dan eens op onze website naar de mogelijkheden of neem contact op met de afdeling Segbroek.

Website: zonnebloem.nl/denhaag-segbroek

De Zonnebloem, afdeling Segbroek, tel. 070-3233813 of 06-10753559,                                                          Email:  e_i_le_mair@yahoo.nl

Plaats een reactie