Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Workshops ‘Profiteren van DELEN in je eigen wijk’

Je wilt graag geld overhouden? Alles wat kapot gaat meteen nieuw kopen is helaas geen optie? Wist je dat er allerlei mensen en organisaties zijn in jouw eigen buurt die goedkoop of zelfs gratis spullen auto’s, maaltijden of hulp aanbieden? Segbroek Deelt helpt je om hier inzicht in te krijgen, opdat je van die diverse ‘deelinitiatieven’ zo snel mogelijk kunt profiteren!
GRATIS voor Ooievaarspashouders!
Op donderdag 26 januari vindt de workshop ‘Profiteren van delen in je eigen wijk’ plaats in buurt- en kerkhuis Bethel, Thomas Schwenckestraat 30, Den Haag. Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur. Aanmelden kan via info@segbroekdeelt.nl (Jeroen Boon, Kiemkracht). Ook als je geen Ooievaarspas hebt ben je welkom, er wordt dan achteraf om een vrijwillige bijdrage verzocht.
Inhoud van de workshops:
Tijdens de workshop vertelt Segbroek Deelt je wat deelplatforms precies doen en hoe je die ook in jouw eigen buurt kunt vinden. Je stelt uiteraard je vragen en gaat concreet aan de slag, zodat je aan het eind van de workshop zelf iets kunt regelen, of hebt geregeld!. Je weet hierna hoe je geld kunt besparen of misschien zelfs als aanbieder op een deelplatform (bijv. met je auto, gereedschap, apparatuur etc.) een centje kunt verdienen. Laat het geen gemiste kans zijn!
Achtergrond:
Segbroek Deelt is een initiatief van het bedrijf Kiemkracht dat in opdracht van de gemeente Den Haag wordt uitgevoerd sinds begin 2016. Middels deelcafé’s, een ruil- en deelfeest, diverse presentaties en workshops (tevens als onderdeel van bestaande verbindende initiatieven, zoals Burendag), streeft Segbroek Deelt ernaar om zoveel mogelijk mensen met een ‘krappe beurs’ te informeren over het bestaan en nut van deelinitiatieven (armoedebestrijding, samenredzaamheid). Op heel lokaal niveau; in en vanuit stadsdeel Segbroek. 
 
De ‘deeleconomie’ biedt ook kansen op het gebied van werkgelegenheid en participatie. Vanuit de ww of bijstand kunnen mensen met hun eígen spullen of talent een stukje ondernemerschap uitoefenen: laagdrempelig, zonder hoge opstartkosten. Doe méér met minder. In andere woorden: ‘Delen is het nieuwe vermenigvuldigen’…!
 
Segbroek Deelt is te vinden op Facebook en Twitter, namelijk:

Plaats een reactie