Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Elektriciteitsfabriek: wintertentoonstelling Zwanikken Fabriek

In februari 2017 opent de Elektriciteitsfabriek de deur voor de tentoonstelling en tevens winteratelier van beeldend kunstenaar Christiaan Zwanikken. In de turbinehal kan het maakproces van Christiaan Zwanikken gevolgd worden en zijn zijn interactieve en synergetische installaties van beweging, licht, geluid en geur te zien.
De opening vindt plaats op 23 februari. De tentoonstelling is open van vrijdag t/m zondag tot en met het laatste weekend van april.
Het werk van Zwanikken begeeft zich op de grens van kunst, wetenschap en technologie. Gebruikmakend van diverse sculpturale media, robotica, biologie, computer, geur en geluid is het een combinatie van een artistiek en technologisch experiment dat resulteert in sculpturen, installaties, geluidssculpturen, constructies en bouwwerken waarbij innovatieve en inventieve uitgangspunten een belangrijke rol spelen.

Educatie-programma rondom Zwanikken Fabriek

Speciaal voor scholen wordt er tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie een rijk educatieprogramma aangeboden rond de eigenaardige wereld met luidruchtige, theatrale installaties van Zwanikken. Kunst, wetenschap en techniek komen samen tijdens de ontdekkingstocht rondom zijn werk. Belangstelling voor dit educatieprogramma of een programma op maat voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op met Noortje Ankersmit via educatie@electriciteitsfabriek.nl

Oproep vrijwilligers

Naast het doordeweekse educatie-programma voor scholieren zal de fabriek elk weekend de bezoekers ontvangen die het indrukwekkende werk komen bewonderen.

Voor de hele tentoonstellingsperiode is de Fabriekj op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld kunnen helpen met kaartverkoop, catering, ontvangen van bezoekers en nog veel meer. Ook als je maar een paar uurtjes kunt helpen, ben je erg welkom! Heb je vragen of wil je je aanmelden, mail dan op vrijwilligers@electriciteitsfabriek.nl. Er wordt je een bijzondere tijd in een spectaculaire omgeving beloofd! De opening vindt plaats op 23 februari 2017 en de expositie loopt door tot en met eind april.

Plaats een reactie