Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Zonnedaken, warmtepompen, elektrische deelauto’s en mussen

De Groene Regentes is een groep wijkbewoners die de wijk en woningen in de wijk wil verduurzamen en vergroenen. De komende jaren willen ze grote stappen zetten.

Haagse stroom op Haagse zon

In 2015 opende De Groene Regentes (DGR) met 73 wijkbewoners een collectief zonnepanelendak op de Sporthal Gaslaan. Begin 2017 wil DGR twee nieuwe daken met zonnepanelen beleggen en ook nu weer collectief georganiseerd. Het gaat om het dak van de Regenvalk en van De Nieuwe Regentes. “Prominente gebouwen die het verdienen zonnepanelen te krijgen,” aldus DGR. “Tegelijkertijd zijn we in gesprek met de Gemeente om een laadpaal te plaatsen voor onze elektrische deelauto’s. Het is onze ambitie de zonnepanelen die op het dak liggen, daarvoor te gaan gebruiken. Echte Haagse Stroom die door Hagenaars in de wijk wordt gebruikt. Haagse stroom op Haagse zon”.

Gas

De werkgroep ‘Smart Homes’ probeert zoveel mogelijk mensen van het gas af te krijgen. Veel wijkbewoners doen mee aan een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen en warmtepompen. Er zijn al ruim 300 zonnepanelen geplaatst. DGR gaat door met deze inkoopactie. Ook de belangstelling voor warmtepompen groeit. DGR informeert belangstellenden over de subsidiemogelijkheden en maakt afspraken met leveranciers. Ook organiseren ze informatiebijeenkomsten in voorbeeldwoningen. Zo kunnen belangstellenden meteen zien en horen wat de ervaringen van de bewoners zelf zijn.

Mussenkolonie

De werkgroep ‘Groen’ is niet minder ambitieus. Zij gaan rond de Verademing een stuk loos groen beplanten met fruit, kruiden, bomen. De direct omwonenden zijn uitgenodigd mee te doen. DGR zoekt naar een plek waar een mussenkolonie kan nestelen en waar buurtcompostbakken kunnen worden geplaatst.
Kijk op www.groeneregentes.nl voor verdere informatie over duurzame maatregelen.

Plaats een reactie