Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Middenberm Regentesselaan/vragen aan College

Op 8 december hebben de VVD en de HSP vragen gesteld aan het College over de staat van de middenberm van de Regentesselaan.

Een veilige, schone en groene straat, ook voor de bewoners van de Regentesselaan!

Als je je voordeur uitloopt, dan moet je een veilige, schone en groene straat instappen. Helaas geldt dit niet voor de bewoners van de Regentesselaan. Wanneer zij hun voordeur uitlopen, dan zien zij een straat met een middenberm waarvan het gras kapot is, waar weesfietsen staan en waar regelmatig afval ligt.

De bewoners balen hier zo van, dat zij zelf opruimacties organiseren en zelfs een initiatiefgroep opgericht hebben. De initiatiefgroep ‘Weer trots op de Regentesselaan’ heeft een plan opgesteld om te investeren in de straat, maar de gemeente gaf helaas niet thuis.

VVD-woordvoerder Jeroen van Dijken: “Alle Hagenaars moeten kunnen genieten van een veilige, schone en mooie straat. De gemeente moet zorgen voor groenonderhoud en de aanpak van weesfietsen. Laat de gemeente en de bewoners samen optrekken om de straat weer mooi te maken.”

Ook raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij roept de gemeente op tot actie: “Dit is een goed voorbeeld van Haagse Kracht en ik begrijp niet waarom dit plan niet wordt gewaardeerd”.

De partijen hebben gezamenlijk vragen gesteld aan het College. In deze vragen roepen zij het College op de plannen om de middenberm van de Regentesselaan te verbeteren nogmaals te bekijken en dit keer wel in overleg te treden met de bewoners om tot een goede oplossing te komen.

Want iedereen heeft recht op een veilige, schone en mooie straat, ook de bewoners van de Regentesselaan!

Plaats een reactie