Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Marcello’s Art Factory & Rock Gallery

Back to the roots met de Rock History Tour

Rockmuziek, en dan vooral van Haagse bands, is bij het kunstenaarsechtpaar Marcello en Els nauw verweven met kunst. Al toen zij op de kunstacademie zaten, in de jaren ’80, gingen zij om met Haagse muzikanten. Die link naar muziek is altijd blijven bestaan. Aan de Emmakade exposeren zij aan rock en jazz gerelateerde kunst. En sinds een jaar gaan zij met de Rock History Tour terug naar hun roots.

De betrokkenheid bij Den Haag was bij Marcello’s Art Gallery altijd al groot. Als eerste Hagenaar zeefdrukte Marcello T-shirts van rockbands als de Golden Earring, Gruppo Sportivo, Herman Brood en Supersister. Samen tekenen ze nu al jaren de spelersportretten bij ADO Den Haag; Els legt de dames met potlood vast, Marcello (met inkt) de mannen. De gangen in het stadion hangen vol met 400 portretten.

Denhagelslag

Marcello maakte alsnog het voetbalplaatje van Lex Immers, destijds de ADO-cultheld, dat ontbrak in de eerste eredivisieserie van Albert Hein. Later zijn er in één week 20.000 van die plaatjes uitgedeeld. Mensen kwamen ze ophalen uit het hele land.
De fantastische uitvinding Denhagelslag (groen-geel dus) kwam ook uit hun koker en wordt nog steeds verkocht bij Hans en Frans Hessing.
Uniek zijn ook de plafondtekeningen naar oude plafondschilderijen, met een kwinkslag. Prachtig, maar het verkoopt nauwelijks. In de gallery hangen portretten van Rock-iconen zoals Bowie, Jagger en Richards Dat is het vrije werk, dat ze kunnen maken door ook opdrachten aan te nemen. Ook daar plezier in leggen is dan de uitdaging.

Goed leren kijken

Workshops en teken/schilderlessen geven ze doorlopend. Het aanleren van basistechnieken is nodig, maar ‘bij iedereen die een hapje naar zijn mond kan brengen is de hand-oog coördinatie wel in orde.’ Belangrijker is om goed te leren kíjken. En natuurlijk durven te spelen! ‘Geef je over, laat je beheersing los, je hoeft geen NIKON te zijn!’

Rock History Tour

De Rock History Tour is het nieuwste staaltje ondernemerschap, en komt direct vanuit het hart. Het is een bustour door onbekend en rockend Den Haag, de Popstad bij uitstek. Je ziet en hoort er van alles over Haagse muzikanten, met locatiebezoek en live muziek ‘on board’, een stukje geschiedenis dat dreigt te verdwijnen en daarmee zowel ouderen (nostalgie) als jongeren (kennis vergaren) trekt. En de cirkel is rond doordat op het eindpunt, de gallery aan de Emmakade, een bandje optreedt met nieuwe jonge rockmuzikanten. Natuurlijk uit Den Haag!

Plaats een reactie