Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Jo’s Garage. Veelzijdige nieuwkomer voor kinderkleding en meer

Sinds april van dit jaar zit in het stukje Weimarstraat tussen Koningsplein en Koningin Emmakade. een kleine, maar bijzondere winkel.

Al eerder had Jolanda een dergelijke winkel in een voormalige garage in de Van Swietenstraat, en daar komt dan ook de naam vandaan. Daarna verplaatste ze haar zaak naar de Reinkenstraat. Het huidige pand kwam op een handig moment op haar pad. “En omdat ik helemaal met deze wijk ben vergroeid en ik dit een bijzondere plek vind, heb ik die kans gegrepen.” Ze is in deze buurt geboren en getogen en ze woont er nu alweer vele jaren. Ze kent de buurt heel goed en weet welke ontwikkelingen zich voordoen in de wijk.

Kleren, speelgoed en pleinservice

Ze verkoopt nieuwe kleding en cadeautjes, voor kinderen in de leeftijd van baby tot de middelbare school. Het speelgoed is verantwoord, ouderwets houten speelgoed en moderne braintrainers. “Je kunt ook speelgoed huren. Buiten staat een grote bak met allerlei speelgerei. Wil je iets lenen, dan betaal je vijf euro borg en breng je het weer terug, dan krijg je 4 euro terug.” Deze activiteit valt onder de noemer ‘Pleinservice’ en daaronder valt ook de To-Go koffie van versgemalen bonen voor één euro.

Atelier

Daarnaast is de winkel ook Jolanda’s atelier. “Het overkwam me regelmatig dat klanten voor zonnehoedjes kwamen, en dan waren ze net op en niet meer te bestellen. Toen ben ik ze zelf gaan naaien. Geregeld gaat de naaimachine op de toonbank en ga ik aan het werk. Ik ben hier toch, en de klanten kan ik tussendoor helpen.” De vele gehaakte en gebreide mutsjes die overal in de winkel hangen, heeft ze overigens ook allemaal zelf gemaakt, evenals de sjaals en poncho’s. Voor de Kerst maakt ze een speciale kerstcollectie.

Toneel

Naast haar zaak vindt ze nog tijd voor een andere passie: toneelspelen, en dat al 27 jaar lang bij toneelvereniging ODIA. Van 25 tot en met 27 november speelt ze Leonata in ‘Much ado about nothing’ van Shakespeare. Het is een jubileumvoorstelling, want ODIA bestaat dit jaar 90 jaar. Het stuk wordt opgevoerd in Theater de Vaillant.

Jo’s Garage, Weimarstraat 1b; tel. 06 21515231; www.josgarage.nl. Wil je ook naar ‘Much ado about nothing’ van ODIA, ga dan naar www.hoenu.nl of bel 3867431

Plaats een reactie