Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

In 2017 hippe huisvesting in Het Magazijn

In het Energiekwartier bevindt zich Het Magazijn. Op 1 december start de transformatie van dit markante gebouw tot huisvesting voor studenten, expats en young professionals. Rond augustus 2017 zullen naar verwachting de 72 lofts verhuurd kunnen worden. De vernieuwing van Het Magazijn draagt bij aan de verdere inrichting van het gebied rond de energiecentrale.

Industrieel pand

Het Magazijn ligt aan het Esperantoplein rechts van het water van het Verversingskanaal. Het is van oorsprong een industrieel pand, gebouwd in 1931. Oorspronkelijk was het in gebruik als magazijn voor energieopslag van het Gemeentelijk Electrisch Bedrijf, vandaar de naam. In 1997 verliet het GEB, dat na enkele reorganisaties opereerde als Eneco, deze locatie. Van alle gebouwen op dit deel van het terrein van het voormalige GEB werd Het Magazijn als enige voor de sloop gespaard. Wel werd het ingrijpend verbouwd. De gemetselde gevels werden verwijderd en het gebouw werd van binnen tot op het betonskelet gesloopt. Daarvoor in de plaats kwamen de karakteristieke, uit staal en glas opgetrokken gevels. Het werd een verzamelgebouw voor ‘creatieven’.

Bijzonder karakter

Door zijn oorspronkelijke functie heeft het gebouw een paar kenmerken die het een bijzonder karakter geven. Zo beschikt het over verstevigde constructievloeren met een maximale vloerbelasting van 1200 kg per vierkante meter, hoge plafonds en een grote open centrale ruimte met een atriumdak. Dit dak zal tijdens de verbouwing gesloopt worden, waardoor het pand een grote openbare buitenruimte krijgt.

Lofts

Zoals bekend, zijn ‘lofts’ woningen die in voormalige fabrieken of pakhuizen zijn gebouwd en uit één ruimte bestaan. De lofts bij Het Magazijn worden geheel ingericht en zijn van alle gemakken voorzien. Naast het eigen appartement is er een ruim dakterras, een diversiteit aan horeca met ontmoetingsruimte en een wasruimte. Voor verdere informatie zie www.hetmagazijndenhaag.nl

Plaats een reactie