Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

‘Een Slimme Senior is op tijd op de toekomst voorbereid’

Je talenten inzetten voor jezelf en voor anderen
‘Een Slimme Senior is op tijd op de toekomst voorbereid’

Dat is de slogan waarmee Nelleke Cornelissen en Heleen Goddijn in september 2015 van start gingen. Je leven zo lang mogelijk zinvol houden, met genoeg vertrouwde mensen om je heen. Als je daar op een ontspannen, creatieve manier actief aan mee wil werken, dan is Slimme Senior iets voor jou!

Heleen:  “We wilden een netwerk opzetten met mensen vanaf een jaar of 55 die hun kop niet in het zand willen steken als het gaat om ouder worden. Mensen die actie willen ondernemen om nu en in de toekomst zinvol en gelukkig te kunnen leven. We waren heel benieuwd of dit zou aanslaan.”

En dat gebeurde. Al snel groeide hun idee uit tot een platform, waarbij nu 125 mensen zijn aangesloten, van wie een groot deel actief meedoet. Uitgangspunt is: dingen doen waar je blij van wordt en die bij jou passen.

Nelleke: “We ontmoeten elkaar maandelijks in het Slimme Senior Café in Bethel, organiseren allerlei activiteiten die we zelf interessant vinden, en een deel van ons is actief in werkgroepen. Er is een werkgroep die een woongemeenschap wil opzetten en een werkgroep die het café runt. Een werkgroep zorg is in oprichting. Er is een eet-, een wandel- en fietsgroep, een cultuurgroep en een verdiepingsgroep die met elkaar over levensvragen praat. Vooral deze laatste groep is in trek.”

Verdere informatie vind je op: www.slimmesenior.nl

Zie ook: http://www.konkreetnieuws.nl/2015/09/rijk-in-je-wijk-organiseert-een-slimme-senior-in-segbroek-en-omstreken/

Plaats een reactie