Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Drukke zondagmiddag in de Van Swindenstraat

Zondagmiddag 27 september waren er drie bijzondere activiteiten in de Van Swindenstraat: Het was zowel de opening van de speeltuin, als het ontmoeten van de nieuwe buren wonend op de Van Swindenstraat 14 met de buurt èn de overhandiging van de sleutel vanuit de gemeente aan de Stichting Uitvindershof.

De middag begon met een praatje door de wethouder, Joris Wijsmuller, die na zijn toespraak samen met de kinderen de ‘lintjes’ bij de speeltoestellen doorknipte. Vervolgens overhandigde hij de sleutel van de tuin aan de leden van de ‘Stichting Uitvindershof’ en tot slot plantte hij ook nog een perenboom in de Uitvindershof.

Wendy Flik, een van de initiatiefnemers: ”Het was gezellig druk. Er waren buurtbewoners van de Van Swindenstraat en bewoners uit omliggende straten. Er waren mensen gekomen die pas volgende week verhuizen, maar al hadden gehoord dat dit zondag was en er graag bij wilden zijn. Er waren uiteraard ook een aantal mensen vanuit de gemeente. Je zag echt dat mensen om verschillende redenen kwamen. De een was er om de statushouders te ontmoeten, de ander om in de speeltuin te spelen, en weer een ander om voor het eerst de Uitvindershof te zien, anderen weer voor een combinatie daarvan. Het was door de combinatie van de drie activiteiten denk ik ook extra geslaagd, omdat er zo’n diverse groep mensen was gekomen. Jong, oud, stellen, families, alleenstaanden. Er was heerlijk gekookt door statushouders samen met vrijwilligers. Een lange tafel vol met heerlijke hapjes. Daarnaast hebben een aantal bewoners nog spontaan lekkere dingen op de buffettafel gezet. “

Plaats een reactie