Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De Regentenkamer

Binnen het Energiekwartier bevindt zich sinds 2010 De Regentenkamer, gevestigd in de voormalige kerk van de Zevende dags-adventisten aan de Cort Heyligersstraat, zijstraat van de Noordwest Buitensingel.

Jazz is een breed begrip

De Regentenkamer biedt al meer dan 25 jaar een podium aan beginnende professionele jazz-musici om hier vaak samen met gevestigde artiesten, ervaring op te doen. Heel wat beroemde jazz-artiesten, zoals Denise Jannah en Benjamin Hermann traden hier op. Jazz is bij De Regentenkamer een breed begrip en het programma varieert van het Metropole Orkest, Latin Jazz, Balkan Jazz en Gipsy Jazz tot crossovers met klassiek.

Vaste avonden

Buiten de optredens in het weekend heeft De Regentenkamer vaste avonden met een eigen programmering. Elke woensdag zijn er open jamsessies en elke donderdag is van 18.00 tot 20.00 uur Cookin’ Jazz met Indonesisch buffet. Aansluitend volgt nog een concert (met tickets). Elke eerste vrijdag van de maand is er hedendaagse Jazz Rock van een nieuwe groep afgestudeerden uit Rotterdam en Den Haag. Daarnaast heeft De Regentenkamer een wisselende tentoonstelling van werk van beeldend kunstenaars. Een bijzondere plek met podium om te ontdekken!
Meer informatie? www.regentenkamer.nl

Plaats een reactie