Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Esther’s Wijsje brengt je langs verborgen ruimtes van De Grote Pyr

Op zaterdag 10 december opent broedplaats De Grote Pyr haar deuren voor Esther’s Wijsje. Esther’s Wijsje is een muzikale ontdekkingstocht die het publiek langs de verborgen ruimtes van De Grote Pyr voert. De nadruk in Esther’s Wijsje ligt op klassieke muziek. “Klassieke muziek kan echt betoverend zijn, maar  wordt vaak in een statische omgeving uitgevoerd. Dat is niet voor iedereen altijd even aantrekkelijk. De ruimtes van Grote Pyr zijn zo sfeer- en karaktervol dat ze bij uitstek geschikt zijn om die betovering over te brengen op een breder publiek’, stelt de enthousiaste Esther Geradts, initiatiefnemer van dit Wijsje.

Het idee voor een klassiek Wijsje ontstond een jaar geleden toen Geradts bij een optreden was van een jazzpianist die de Goldberg Variaties speelde, een pianostuk van Bach dat bijna nooit in zijn geheel wordt uitgevoerd. “Dit moeten meer mensen horen”, dacht Geradts, en ze appte Lucy met de vraag of ze een keer een klassieke act voor Lucy’s Wijsje wilde programmeren. Lucy vond het een goed idee, maar zei dat het dan Esther’s Wijsje moest worden. En zo geschiedde.

De Grote Pyr leent zich bij uitstek voor deze culturele ontdekkingstocht. Het is een gebouw dat heel veel mensen kennen, maar waar ze zelden binnen zijn geweest. De inwoners en ondernemers van De Grote Pyr reageerden enthousiast en gezamenlijk is een sterk programma opgetuigd. Bewoners delen tijdens de rondleidingen de geheimen van De Grote Pyr en restaurant De Hagedis biedt een maaltijd aan voor een tientje.

Wie er spelen op Esther’s Wijsje is een verrassing. Wel laat Geradts doorschemeren dat er niet alleen klassieke muziek is geprogrammeerd. Er zullen bijvoorbeeld ook happy deuntjes van DJ El Riko klinken in De Hagedis. Kaarten voor Esther’s Wijsje (15 euro) zijn te koop via https://wijsje.stager.nl/web/tickets/95674. Het wijsje start om 19.30 uur in gymzaal van De Grote Pyr.

Meer informatie over Wijsje is te vinden op www.wijsje.com. Voor info over Esther’s Wijsje kunt u contact opnemen met Esther Geradts, esthergeradts@gmail.com / 06 24 675 802

Plaats een reactie