Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De eerste top bereikt in het Energiekwartier

Dinsdagmiddag 1 november was het feest op het bouwterrein in het Energiekwartier. Het hoogste punt van gebouw Volta aan de Loosduinseweg met 72 huurwoningen in 12 bouwlagen is bereikt. In het voormalige Magazijn aan het Esperantoplein 19 werd de pers ontvangen onder luid getrommel van een Antilliaanse drumband. Oorverdovend dus. Hoofdrolspelers in het realiseren van alle vernieuwingen in dit wijkje , gemeente, Heijmans en Staedion werden kort geinterviewd over de stand van zaken en de plannen voor de komende tijd. De uitvoerder op de bouw vertelde iets over de wijze van bouwen: de palen zijn niet geslagen maar in de grond gedraaid en de woonlagen zijn geprefabriceerd in de werkplaats. In het tempo van een woonlaag per week groeide het Volta gebouw naar een hoogte van 12.

Opvallende feiten uit de interviews:

In 2017 worden de 72 huurwoningen opgeleverd, in het voorjaar kunnen kandidaat huurders zich inschrijven via Woonnet Haaglanden.

  1. Van de 58 te bouwen koopwoningen: stadswoningen, appartementen en penthouses zijn er al 54 in optie genomen door gretige kopers.
  2. De renovatie van de het wijkpark de Verademing start in het eerste kwartaal van 2017.
  3. Met de verbouwing van het Magazijn begint men in december. In 2017 worden daar 60 eenpersoon sappartementen gerealiseerd en een Horecavoorziening via de Horeca Academie.
  4. De situatie op de woningmarkt is heel gunstig voor het realiseren van woningen in deze voormalige industriewijk.

De openingshandeling vond plaats via het uitrollen van een wanddoek langs de gevel en het ontsteken van spectaculair vuurwerk door de heer Harms van de Gemeente bij het gebouw Volta.

Voor verder nieuws over de ontwikkelingen in het Energiekwartier:  kijk op de site van www.energiekwartier.nl

Plaats een reactie