Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Buurtwerkplaats Weimar

In de voormalige fietsenwinkel aan de Weimarstraat 364 vindt momenteel een ingrijpende verbouwing plaats. De ruimte wordt namelijk een kringloopwinkel met een brede buurtfunctie. Jeroen Boon is projectleider van dit initiatief.

Jeroen: “Buurtwerkplaats Weimar (BWW) wil op korte termijn een open inloop zijn voor alle buurtbewoners, een gezellige plek waar iedereen die behoefte heeft aan gezelschap, binnen kan wandelen. Bewoners uit ReVa kunnen hier vrijblijvend deelnemen aan allerlei activiteiten variërend van een repaircafe tot een spelletjesavond of zelf een activiteit opzetten. Of het nu slechts een bakje koffie drinken is, tuinieren in de moestuin, of gewoon een praatje met iemand maken of worden geholpen door het Rode Kruis bij het op orde brengen van financiële administratie.”

BWW heeft op de lange termijn de ambitie om een ‘publieke maakplek’ in de wijk te worden, waar bewoners en zzper/ondernemers op nieuwe manieren aan de leefbaarheid en duurzaamheid van hun eigen wijk werken. Waar bewoners kapotte spullen/kleding/elektrische apparaten kunnen brengen, ze laten repareren of ze alten opwaarderen tot iets nieuws. Nadrukkelijk is er op deze plek straks aandacht voor de thema’s zorg voor elkaar (burenhulpcentrale), groen (buurtmoestuin), duurzaamheid en kringloopeconomie (cursus energiebesparing, repaircafé)

BWW nodigt bewoners uit om mee te denken en vooral ook te doen! Koken voor buurtgenoten? Buurtwerkplaats Weimar staat op voor nieuwe ideeën die passen bij de thema’s zorg, groen, duurzaamheid en kringloopeconomie.

De samenleving verandert van een economie van het ‘hebben’ naar economie van het ‘delen’. BWW wil aansluiting zoeken bij wat ook wel omschreven wordt als ‘deeleconomie’. Denk daarbij aan zaken als krijgdekleertjes, thuisafgehaald en weggeefkasten, lokale munten, spullen delen, vormen van lokale ruilhandel, et cetera.

Bewoners die vragen, ideeën en opmerkingen hebben, kunnen mailen naar
jboon@schroeder.nl . BWW is ook op zoek naar een geschikte naam. Die zal bij de opening in januari bekend worden gemaakt. Onder de inzendingen verloot BWW een aardige verrassing.

Plaats een reactie