Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Banenmarkt

Op zaterdag 26 november 2016 was de eerste banenmarkt in Segbroek. De organisatie was in handen van  de “stichting Building Better People” en onze welzijnsorganisatie in de wijk “VÓÓRwelzijn”. En de markt was is gesubsidieerd door ons StadsdeelKantoor Segbroek.

Op de markt in het gebouw van Eekta aan de Boylestraat stonden zaterdagmiddag werkgevers zoals ‘Intro’, ‘Florence’, ‘WerkXL’ en ‘Total Cleaninig Aruba’ met vacatures. Ook waren er organisaties aanwezig die mensen begeleiden tot een betere start kwalificatie en daarna naar werk helpen zoals ‘StartupYourLife’, ‘De Broekriem’ Biesieklette met hun begeleidings- en trainingsaanbod en Cognito met hun taalcursussen.. En niet te vergeten het “WerkgeversServicePunt” dat veel banen in het bestand heeft.

Wethouder Baldewsingh verzorgde de opening en benadrukte het grote belang van de markt. Hij wil graag op de hoogte gehouden worden van de resutlaten.

Het was met meer dan 200 bezoekers een drukbezochte banenmarkt. Jeugdwerker ReVa van VÓÓRwelzijn (Xtra), Harold Bijl: ”Wat nog belangrijker is: een aantal wijkbewoners vond deze dag ook daadwerkelijk een baan. Alle werkzoekenden worden de komende weken benaderd. De organisatie begeleidt de komende periode alle bezoekers richting werk. We  hebben het dan over een sollicitatietraining of hulp bij het schrijven van een CV.”

Ook in 2017 komt er een Banenmarkt Segbroek.

segbroek-banenmarkt

Plaats een reactie