Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

DanceAble cursus in Den Haag: dans voor iedereen

Dans is voor iedereen. Daarom organiseert Holland Dance dit najaar een nieuwe DanceAble cursus: een inclusiedansworkshop waarbij mensen met én zonder fysieke beperking samen dansen en iedereen naar zijn eigen mogelijkheden danst.

De cursus wordt gegeven in Den Haag en vindt plaats op zes zaterdagen in november en december. Holland Dance is al meerdere jaren actief op het gebied van inclusiedans. Het begon allemaal met een geslaagd pilotproject tijdens het Holland Dance Festival 2014, waarbij het project en de eindpresentatie bij de deelnemers en het publiek een blijvende positieve indruk achterlieten. Als gevolg hiervan werd in het najaar van 2014 de eerste DanceAble cursus georganiseerd. Vervolgens werd in november 2015 het landelijke evenement DanceAble gehouden, om inclusiedans in Nederland stevig op de kaart te zetten en om de traditionele kijk op dans (de associatie van dans met een motorisch perfect functionerend lichaam) te bevragen. Inmiddels zijn we een jaar verder en is het tijd voor een vervolg. DanceAble cursus 2016

Tijdens de DanceAble cursus gaan de deelnemers aan de slag met professionele dansdocenten van Holland Dance en werken zij onder andere aan improvisatieoefeningen, danstechnische vaardigheden en creatieve opdrachten die gezamenlijk worden uitgevoerd. De DanceAble cursus vindt vanaf 5 november plaats in de nieuwe Holland Dance Studio aan De Gheijnstraat 51 in Den Haag. De lessen worden elke zaterdag van 10:30 tot 12:30 uur gehouden en de eerste les is een (gratis) proefles.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen van alle leeftijden, voor zowel mensen met als zonder fysieke beperking. Er worden geen eisen gesteld aan niveau, maar een goede dosis energie, optimisme en nieuwsgierigheid om iets nieuws te ontdekken zijn belangrijk.

Contact
Voor meer informatie over de cursus en voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met Joanne ter Veen, of telefonisch via 070 361 61 42.

Flyer (pdf)

Plaats een reactie