Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bankjes, bankjes en nog meer bankjes

Wat een bankjes staan er in ReVa! Fleurig geschilderde Ikeameubeltjes, robuuste, ruwhouten kolossen, op fragiele pootjes wankelende zitjes en op het oog zelf in elkaar geknutselde probeersels. Je komt van alles tegen. En dan zijn er ook nog de welbekende geglazuurde Gaudi banken.

Vooral de laatste jaren groeit het aantal zitmeubeltjes op straat onstuimig. Meestal aangevuld met planten- en bloemenbakken. Op sommige van die gevelzitjes zie je regelmatig mensen zitten. Soms wordt op zo’n bank bij ontstentenis van het veelbejubelde verdwenen ‘Man bijt hond’ programma door een aantal buren de dag doorgenomen bij een glaasje wijn Andere gevelklevers lijden een wat kommervol bestaan. En er zijn bankjes bij die zelden of nooit de vreugde van ‘gestreeld worden door het achterwerk van een wijkbewoner’ ervaren.

Verweesde bankjes dus eigenlijk. Er is zelfs een bankje dat binnenkort helemaal opgegaan zal zijn in het oprukkend groen van naburig struikgewas. Het zal je maar overkomen! Natuurlijk verdwijnen er ook wel eens van die bankjes. Dat fraaie glazen driehoekige zitbankje ‘Contradriehoek’ genaamd op de hoek van Weimarstraat, Farenheitstraat en Valkenboslaan met uitnemend zicht op de Ovonde is onlangs op ruwe wijze in de afvalcontainer verdwenen.

Bij navraag bleek dit kunstwerk, dat vijf jaar geleden in overleg met de voormalige bewonersorganisatie, geplaatst werd, ‘conform het convenant’ op verzoek van de naburige restauranthouder verwijderd. Vanwege overlast. Tja, moet dat nou!

Plaats een reactie