Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vrijwilligerswerk t.b.v. statushouders Van Swindenstraat

Het oude schoolgebouw aan de Van Swindenstraat krijgt binnenkort nieuwe bewoners: 24 statushouders, voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea, zullen hier vanaf begin oktober gehuisvest worden. Deze statushouders zijn vluchtelingen die recent een verblijfsvergunning voor 5 jaar hebben gekregen. Met de vestiging op de Van Swindenstraat worden zij inwoners van Den Haag.

Heb je goed bruikbare spullen en wil je ze kwijt of vind je het niet erg om deze weg te doen, dan zijn wij er heel blij mee! Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober houden wij een inzameling voor onze nieuwe buren, de statushouders in de Van Swindenstraat. 
Potten, pannen, glazen, koelkasten, kasten, bedden, tafeltjes, kleden, banken, lampen, wasmachines, elektrische kookpitten, magnetrons, vasen, fruitschalen, wc-rolhouders, stoelen, tv, mokken, kannen, koffiezetapparaat, waterkoker, blikken, alles is welkom.

Datum en tijd
Vrijdag 14 oktober van 15:00 tot 19:00
Zaterdag 15 oktober van 10:00 tot 12:00
Waar
Bij het “Uitvindershof” de binnentuin van de Van Swindenstraat, naast de crèche gevestigd op nummer 10a.

Activiteiten

Het van groot belang dat de nieuwe bewoners van de Van Swindenstraat zo snel mogelijk gaan deelnemen aan de samenleving. Je gaat je uiteindelijk pas echt ergens thuis voelen als je er mensen kent, de taal spreekt, etc. Om dit te bewerkstelligen zullen er binnenkort vanuit VluchtelingenWerk i.s.m. VÓÓR Welzijn en diverse buurtorganisaties allerlei op integratie gerichte activiteiten georganiseerd gaan worden.

Uw hulp is zeer welkom bij deze activiteiten. Het zal deels gaan om groepsgewijze activiteiten op het gebied van sport, cultuur en eten. Daarnaast worden er vrijwilligers gezocht die als vast maatje/buddy een statushouder wegwijs willen maken in buurt en stad.

Aanmelding en verdere informatie

Wanneer u ervoor voelt om vanaf grofweg half oktober als vrijwilliger actief te zijn bij activiteiten t.b.v. de statushouders op de Van Swindenstraat, dan wil ik u vriendelijk verzoeken om dat via deze link kenbaar te maken. U kunt op dit formulier ook aangeven bij wat voor soort activiteiten uw interesse ligt, wanneer u beschikbaar bent, etc.

Voor vragen over de activiteiten t.b.v. de statushouders op de Van Swindenstraat kunt u terecht bij ondergetekende. Hopelijk tot spoedig ziens op de Van Swindenstraat!

Hartelijke groet, ook namens VÓÓR Welzijn,
Petra Wolters, VluchtelingenWerk Den Haag,
Projectcoördinator ‘Actief in de Buurt’

Plaats een reactie