Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Festival Het Circus blijft nabruisen

In het weekend van 9, 10 en 11 september was heel het Regentesse-/Valkenboskwartier (ReVa) te vinden op Festival Het Circus. De tweede editie van wat inmiddels bekend staat als het meest verfrissende buurtfestival van Den Haag trok bijna 12000 bezoekers naar Wijkpark De Verademing.
Op social media en in de gesprekken op straat blijft het festival nog indruk maken en nabruisen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Verbinding in de wijk
Festival Het Circus is ontstaan uit een intrinsieke behoefte vanuit wijkbewoners om verbinding en duurzaamheid op een ludieke en praktische manier te ervaren en met de wijk te delen. Niet alleen buurtbewoners, maar ook ondernemers, scholen, instanties en wijkorganisaties werkten mee aan een spectaculair festival waarbij vooral de sfeer van verbinding en ontspanning centraal stond. Alle leeftijden en (sub)culturen waren aanwezig op de vier grote grasvelden die Wijkpark De Verademing rijk is. Van Koerdische jongeren uit de wijk die lootjes voor de circusloterij verkochten tot aan bakfiets ‘yuppen’ die zich met hun kleintjes lieten verwonderen. En breiende oma’s genietend van een bio patatje tot aan vuurspuwende hippies en extravagante travestieten, iedereen voelde zich welkom en veilig op Festival Het Circus.

Toekomst van Festival Het Circus
Hoe Het Circus er een volgende keer uit komt te zien is nog niet bekend. Wijkpark de Verademing gaat binnenkort verbouwd worden en de open uitgestrekte grasvelden zullen plaats gaan maken voor gezellige perkjes en speeltoestellen. Hierdoor zal er een creatieve oplossing gezocht moeten worden voor de indeling van het festivalterrein. Maar Festival Het Circus kennende zal dit geen probleem zijn. Creativiteit is deel van Het Circus DNA. Ondertussen worden er evaluaties gehouden en al de nodige plannen
gesmeden voor een volgende editie!

Het Circus is pas net afgelopen, maar dat wil niet zeggen dat het festival voorbij is. Integendeel, warme herinneringen zijn nog springlevend en nieuwe plannen voor een volgende editie liggen in het verschiet!

Plaats een reactie