Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

BIJZONDER KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN – HAAGSE INTERNATIONALE OPEN DAG

zondag 25 september 2016
Den Haag staat wereldwijd op de kaart als internationale stad van Vrede en Recht. In onze hofstad werken diverse internationale organisaties aan een veiligere en betere wereld. Op zondag 25 september, tijdens de Haagse Internationale Open Dag, opent een groot aantal daarvan tussen 10.30 en 17.00 uur de deuren voor een bijzonder kijkje achter de schermen. Rondleidingen zijn gratis, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. 
Organisaties zoals het Internationaal Strafhof, UNICEF, het Joegoslavië Tribunaal en de Organisatie voor Verbod op Chemische Wapens (OPCW) zijn normaal gesproken niet of slechts heel beperkt toegankelijk voor publiek. Het bijwonen van een rondleiding op 25 september is dus een unieke kans om meer te weten te komen over onder andere de verschillende vormen van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten.
Aanmelden & gratis busvervoer
Deelname aan de rondleidingen is gratis, maar vanwege veiligheidsvoorschriften is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan viawww.internationaledag.nl. Op deze site is ook een volledig overzicht te vinden van de deelnemende organisaties, evenals een tijdsschema van het gratis busvervoer. De gehele dag rijden bussen langs alle deelnemende organisaties, vanaf het Museon en vanaf het Centraal Station.
International Lounge
Tijdens de Haagse Internationale Open Dag is het Museon de hele dag gratis toegankelijk. In de nieuwe International Lounge vindt om 12.00 uur de officiële opening plaats door burgemeester Van Aartsen. Bezoekers kunnen daarna onder andere met de burgemeester in gesprek, een internationale speurtocht doen door het Museon en smullen van een patatje vrede.
Just Peace Festival
De Haagse Internationale Open Dag is een onderdeel van het Just Peace Festival (21-25 september), waarmee de Internationale VN Dag van de Vrede wordt gevierd. Er staan ruim veertig activiteiten op het programma met als thema Vrede & Recht, zoals debatten, podiumkunst, museale activiteiten, sport, muziek en activiteiten voor kinderen. Het Just Peace Festival is een initiatief van Stichting The Hague United for Peace & Justice in samenwerking met diverse instellingen en de gemeente Den Haag. Meer informatie: www.justpeacethehague.com.

Plaats een reactie