weekvantoegankelijkheid

Aan tafel! Iedereen eet mee!

Onze samenleving is nog lang niet toegankelijk voor iedereen. Een grote groep mensen kan daardoor niet meedoen aan allerlei gewone maatschappelijke activiteiten. Uit eten, naar de film gaan, internetten, geld pinnen, etc. Wat zulke belemmeringen betekenen in het alledaagse leven wordt erg onderschat.
Stel je het maar eens voor; je wilt uit eten in één van de vele leuke restaurants in ReVa, maar je kan niet naar binnen. Of je kunt wel naar binnen, maar de akoestiek is zo slecht dat je de ander niet kunt verstaan. En kijk eens naar de straten in onze buurten en stel je voor dat je blind bent en over de stoepen langs de fietsen moet laveren, of klem komt te zitten met je rolstoel. Als KonkreetNieuws kijken we hier ook naar; gewoon in de alledaagse dingen.
Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Tags: ,
Over Marieke Bauwens

alles door Marieke Bauwens »