Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wapiti – Haags Mozaiek en Zilver Atelier

Een sfeervolle plek om je creativiteit te ontplooien

In de Marconistraat zit Atelier Wapiti. Een plek vol kleine en grotere kunstwerken: tegel- en glasmozaïek, beelden, tekeningen. Sinds haar afstuderen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (cum laude) werkt en woont Ingrid La Haye hier, nu al meer dan 25 jaar.

“De buurt is superfijn en het is een van mijn passies mensen te begeleiden bij het creatieve proces in de diverse workshops en cursussen. Dit is een plek om jezelf te ontplooien. Creativiteit is een avontuur dat je met jezelf aangaat. Het is een heel aangename bezigheid om met je handen in plaats met je hoofd bezig te zijn, het is meditatief en ontspannend, en het resultaat geeft veel voldoening.”

Edelhert

Wapiti is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren tijdens dagworkshops, cursussen, bedrijfsfeestjes en vriendinnenuitjes. En iedereen gaat altijd met een kunstwerk naar huis. “De naam Wapiti stamt uit de tijd dat ik me bezighield met sjamanisme. Volgens het Indiaanse sjamanisme word je door dieren begeleid en ‘mijn’ dier is de wapiti, een Noordamerikaans edelhert. Het staat voor leiderschap, uithoudingsvermogen en samenwerken.”

Illustrator

“Hiervoor heb ik onder andere als illustrator gewerkt. Ik vond het leuk om mee te werken aan iets wat ontstaat, een functie heeft, bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift. Met de komst van de computer was de lol er voor mij wel af en ben ik gaan doen wat ik nu doe. Ik vind het toch het prettigste om direct met mijn handen bezig te zijn’.

De wijk

“Ik woon heel graag in deze gevarieerde wijk. De winkeliers hier zijn erg vriendelijk en ik ben er kind aan huis. Er zijn veel bijzondere mensen en goede initiatieven in deze buurt. Met straatfeesten ben ik als ik kan van de partij en regelmatig word ik gevraagd voor mozaïekprojecten hier in de wijk of projecten op scholen. Er gebeurt hier veel.”

Wapiti, Marconistraat 10, 2562 JD Den Haag, 06-28614390, ingrid@wapiti.nl. Zie ook de website. Tijdens de Duinoord Kunstroute op 17 en 18 september exposeert Ingrid in Atelier Wapiti haar eigen exclusieve sieradenlijn. Zie www.lahayejewelry.nl

Plaats een reactie