Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Trommelen maar!

Mooi zijn ze niet, die 28 zogenaamde fietstrommels, die in de loop van juni als pepernoten over RevA zijn uitgestrooid. Op de Beeklaan staan er wel drie en warempel, in een ervan staan echt fietsen. Het woord ‘trommels’ roept doorgaans iets vrolijks op. Maar deze ijzeren gevaartes hebben nou juist niet die uitwerking.

Hier sluit je fietsen in op. Je plaatst ze in quarantaine als het ware. Ze zijn reddeloos verloren achter die stalen oogjesroosters. Wellicht zijn ze beschermd tegen de grijpgrage klauwen van de weesfietsophalers. Maar ja, wat krijgen ze daarvoor terug. Zo wil je als gerespecteerd fiets toch niet door het leven? Is dit dan het lot van tweewielers in zo’n dichtbefietste wijk? Misschien. Navraag bij de gemeente leert dat de fietscellen al in 2013 ruimschoots zijn doorgecommuniceerd met het wijkberaad. Er kwam natuurlijk een concept plaatsingsplan en een definitief plaatsingsplan en er ontstond een wachtlijst voor toekomstige delinquente fietsen. Ben benieuwd of de cellen straks allemaal bezet zullen zijn of moeten er uit België nog fietsen gehaald worden? Zo ga je toch niet met onze edele fietskarosjes om?

Ben je kleinbehuisd en bijna wanhopig over waar je fiets veilig te stallen? Kijk op de site van Biesieklette.nl. Die club is benoemd tot oppercipier van de trommels. Als toppunt van masochisme betaal je 7,50 Euro per maand om daar je arme karretje op te kunnen bergen.
Succes ermee!

Aad van Schie, een bezorgde fietsliefhebber

Plaats een reactie