Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Forever Saturday: de band gaat echt voor alles!

Winnaars De Beste uit de Buurt vol energie:
Forever Saturday: de band gaat echt voor alles!

De Haagse rockband Forever Saturday treedt op sinds eind 2011. Anthony, Dylan, Jens en Kasper zijn nog altijd heel jong (16, 18, 15 en 16) en brengen frisse rockmuziek. ‘Als de melodie catchy is dan is het nummer goed’. Bij optredens spat de energie er vanaf. In hun vrije tijd zijn ze bijna altijd samen om te oefenen, of om zomaar wat te chillen. Leuke, vastberaden jongens. ”De band gaat voor alles.”

forever-saturday-groepsfoto

Dit voorjaar won Forever Saturday de finale van Het Beste uit De Buurt, een activiteit van De Nieuwe Regentes om Haags (buurt)talent zichtbaar te maken. De ironie wil dat ze zelf een nummer schreven over het feit dat muziek nooit een wedstrijd mag zijn, zoals in The Voice. Maar ze wonnen en dus mochten ze op Parkpop optreden. Vijftien minuten knallen op de People stage was dat. Zanger Dylan: “Het was een gekkenhuis. Ik heb gesprongen en gerend. En gezongen natuurlijk.” “Voor ons gevoel gingen die drie nummers zó snel voorbij”, geniet leadgitarist, zanger en songschrijver Anthony nog na. Heel cool dus, “al hadden we ook wel graag op het hoofdpodium gestaan, haha!”

Ontlading

Ze deden al meer dan 150 optredens in het land, waaronder in het Paardcafé, Grote Zaal Paard, Lokaal Vredebreuk, de Paap, en Melkweg Amsterdam. En die ene keer in het Vredespaleis (Anthony: “Ik was zo zenuwachtig, allemaal belangrijke mensen, in nette kostuums”) en die andere keer in de Heineken Music Hall, een wedstrijd voor jeugdbands. Maar de grootste optredens zijn niet altijd de beste of de vetste. Vooral de meer intieme optredens kunnen de band inspireren. Het ‘los gaan’ lukt dan vaak beter. “Springen hoort niet alleen bij de act, het is ook gewoon lekker om te doen”, zegt Dylan, “want soms bouw ik veel spanning op en kan ik niet meer rustig stil blijven staan. Ik moet het dan gewoon kwijt, dan voel ik me relaxter.” Een ontlading die energie geeft dus, en dat herkent het publiek.

Groeien!

Maar evengoed kunnen de jongens, die allemaal een toekomst in de muziek voor ogen hebben, wekenlang werken aan een nieuw nummer, en zang- of muzieklessen volgen. Kan er ooit iets vóór de band komen? Een lange stilte, dan: “Nee, niets, eh… misschien een Alien invasie?” Ze willen optreden, nummers maken, verder groeien, ook internationaal, en in ieder geval naar Japan. Ze zeggen liever een jaar op school over te doen dan de band op te zeggen. Basgitarist Kasper: “Maar dat hoeft vast niet te gebeuren.”

‘Heb ik van geleerd!’

Drummer Jens, de jongste van de band, is er vandaag niet bij en daarom mogen de anderen wat over hem vertellen. Dat laten zij zich geen twee keer zeggen. Anthony steekt van wal: “Jens is de strakste drummer van zijn leeftijd en hij is supergrappig en droog. Hij is lekker deftig, maar ook een kind dat enorm veel snoept.”
Iets over de ander zeggen terwijl die naast je zit, dat gaat wat minder snel. Dylan over Kasper: “Hij is heel rustig. Of hij doet alsof. Als hij op zijn gemak is komt ie helemaal los.”
Kasper over Dylan: “Hij haalde zijn herexamen met een cijfer dat precies was wat hij nodig had. Klasse toch? Wel was hij wel eens slap bij een optreden omdat hij het laat had gemaakt, de dag ervoor. Dan had ie geen energie meer over.” ”Heb ik van geleerd!” roept Dylan.
En Anthony? Kasper: “Heeft een hele goede muzieksmaak. Maar hij moet natuurlijk niet tijdens de optredens zijn gitaarversterker ineens harder zetten. We willen de zang ook nog graag kunnen horen!”

Best Friends

Voor de finale van Het Beste uit de Buurt kregen ze een coach toegewezen. Dat was Tim Akkerman, en dat was ‘heel vet’. Hij stelde veel vragen en vertelde over zijn eigen ervaringen met de band Direct, waar hij jarenlang de leadzanger was. Toen ook een band met vier jonge bandleden. Anthony: “We hebben er echt wat van opgestoken. Hij motiveerde ons supergoed.”
Deze zomer werken de jongens aan weer een nieuw nummer, met clip natuurlijk. Het nummer, Best Friends, verschijnt in september. Op de Facebookpagina wordt dit aangekondigd. Waar het nummer over gaat? Anthony: “Over als je een meisje heel leuk vindt, totdat ze zegt dat ze eigenlijk gewoon vrienden wil zijn.” Oef! Dat zal wel weer met een explosie van energie gebracht worden!

Foreversaturdayrocks!

Alles over Forever Saturday kun je vinden op www.foreversaturday.rocks Songs, achtergronden over de bandleden, foto’s, optredens. En de clips met de verschillende eigen songs. De band werkt ook aan een album. De band heeft een Facebookpagina, maar nog niet zoveel likes. Dus, liken en delen mag: facebook.com/foreversaturday!

Plaats een reactie