Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Eerste buurtcamping in Den Haag meteen groot succes!

Nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de camping op De Verademing, tijdens het duurzame festival Het Circus van 9 t/m 11 september 2016.

Het CDA vroeg zich in de Haagse raad af waarom er nog geen buurtcampings in Den Haag worden georganiseerd. In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is het een groot succes: kamperen in een stadspark – vaak door vrijwilligers georganiseerd, met als doel het contact tussen bewoners te versterken.

Een goed initiatief van de Haagse CDA-fractie, maar het wordt nog beter:
de eerste Haagse buurtcamping is al druk in voorbereiding. Tijdens het buurtfestival Het Circus kan er maar liefst twee nachten gekampeerd worden in sport- en recreatiepark De Verademing, in het Regentessekwartier. Inmiddels hebben zich een kleine 100 mensen aangemeld. Er kunnen nog een paar bij.

Voor de goede orde: technisch gezien was de eerste Haagse buurtcamping vorig jaar al een feit, tijdens de eerste editie van Het Circus. Er waren toen zo’n 25 kampeerders. Dit jaar is een groter veld ingeruimd, met ruimte voor maximaal 60 tenten. In het midden van het veld staat een reusachtige tarp, met oude banken, tafels, muziekinstrumenten en gezellige verlichting. De huiskamer van de camping.

Bij de al zeer schappelijke prijs (2,50 per persoon / 5 per tent) is een gratis ontbijt inbegrepen. Die wordt gesponsord door Ekoplaza aan de Weimarstraat. Gezellig met z’n allen ontbijten, wakker springen op de trampolines, een spontaan optreden in de tarp of een eigen glorieuze rol op De Bonte Ochtend. Tegen het middaguur begint het Festival met optredens, workshops en louter goed geluimde buurt- en stadsgenoten.

Het debuut van duurzaam festival Het Circus oogstte vorig jaar lovende recensies, dankzij de opvallend gemoedelijke sfeer, de verrassend goede optredens, de fenomenale aankleding en last but nog least: de plek. De Verademing, met haar weidse setting en unieke uitzicht op de elektriciteitscentrale, blijkt zich bijzonder goed te lenen voor een stadsfestival. Kom het vooral zelf ervaren dit jaar. Het festival is gratis.

Een plek reserveren op de camping? Je vindt alle informatie op de website van Het Circus (www.hetcircus.me) onder het kopje buurtcamping.

Plaats een reactie