Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een groene auto huren

Elektrisch delen is dubbele winst

De gemeente Den Haag wil elektrisch rijden stimuleren. Net als de stichting Natuur & Milieu. Deze organisatie biedt in Den Haag 20 auto’s aan via een voordelig leasecontract. Deze auto’s zijn niet alleen voor de leasende testrijders beschikbaar, je kunt ze huren via het autoverhuurplatform SnappCar. Deelauto 2.0 dus. Delen én elektrisch. Dubbele milieuwinst!

In ReVa neemt De Groene Regentes met twee auto’s deel aan dit project. Wim Schutten is één van de vier leasers: “We willen de parkeerdruk in de wijk verminderen, zodat er ruimte komt voor fietsenstallingen en groenvoorziening.” De elektrische deelauto kan daarin een rol spelen. Om het project succesvol te laten zijn, moet de auto minimaal vijf keer per maand verhuurd worden. “Een makkie”, schat Wim in.

Goed plannen

Ingewikkeld is het niet: de auto reserveer je op SnappCar, opladen doe je met een pasje en een appje op je telefoon laat weten dat je auto opgeladen is zodat je hem van de paal kunt halen (zodat iemand anders van de paal gebruik kan maken). Maar je moet je reis wel goed plannen. Want het bereik ligt nu tussen de 120 en 130 kilometer. Schutten verwacht dat dat volgend jaar al rond de 300 kilometer zal zijn. Tot die tijd heb je voor lange ritten dus tussendoor oplaadpunten en oplaadtijd nodig.

Eigen energie gebruiken

Maar verder biedt elektrisch rijden veel voordelen: geen lawaai, geen ongezonde en stinkende uitlaatgassen met fijnstofdeeltjes. Schutten: “Nu wordt de energie voor deze auto’s nog opgewekt door de windmolens van Eneco, maar binnenkort gaan we zonnepanelen leggen op de Regenvalk. Daarmee gaan we onze auto’s opladen. Dan is het echt onze eigen energie in onze eigen deelauto’s.”

Allemaal elektrisch

Hoe dat rijdt zo’n elektrische auto konden de leden van de Groene Regentes onlangs zelf ervaren. De beide auto’s stonden klaar voor een proefrit. De reacties waren enthousiast. Het is stil, heel stil. Zowel in de auto als erbuiten. Dat vergt wat alertheid van de bestuurder, want fietsers en voetgangers horen je niet aankomen. Maar dat is uiteraard opgelost als we straks allemaal elektrisch rijden.

Interesse in het huren van een elektrische auto? Ga naar Snappcar.nl en zoek in Den Haag naar elektrische auto’s en klik op de Volkswagen E-Golf van de Groene Regentes.

Plaats een reactie