Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Ruil- en deelfeest Segbroek

Op zaterdag 14 mei vond in Buurt-en-kerkhuis Bethel het Ruil-en-Deelfeest Segbroek plaats, onderdeel van het initiatief ‘Segbroek Deelt’ van het stadsdeel. Al eerder organiseerde sociaal ondernemer Jeroen Boon in opdracht van de gemeente een aantal deelcafés.

Het was reuze gezellig in Bethel die zaterdagmiddag. Zanger/pianist Marvin Dee maakte het sfeertje extra feestelijk. De ruimte stond vol kisten met gereedschap en dozen met touwtjes, schroefjes, watten, ijzerdraadjes, plakband, knopen en nog veel meer ongeregeld spul. Kinderen waren op de grond enthousiast en luidruchtig bezig met het betere sloopwerk van computers en andere ingewikkelde apparaten. De begeleidster van deze workshop: “Kinderen kunnen hier onderzoeken hoe die apparaten in elkaar zitten en wat ze met het gereedschap kunnen doen. Ze mogen alles uit elkaar halen en kijken wat ze kunnen gebruiken. Ze hebben geen last van regels, want hier mag alles.” Een vader keek toch een beetje bezorgd. “Ik hoop niet dat hij dat thuis gaat doen”, zei hij peinzend.

Bezoekers konden deze dag alles wat werd aangeboden gewoon meenemen: kleding en sieraden, boeken, Donald Ducks, een kinderfiets, maar ook groenten, zoals paprika’s, aardappels en aubergines. Er waren workshops over hoe je kunt bijverdienen door het verhuren van bijvoorbeeld je auto of een kamer met behulp van diverse deelplatforms (Rentsy), over Thuisafgehaald.nl, waarmee je via een website de mogelijkheid hebt om in je buurt voor anderen te koken of juist gebruik te maken van de kookkunst van buurtgenoten en een workshop over het project elektrische deelauto van De Groene Regentes.

Verder waren deelinitiatieven aanwezig als Repairkid, Stichting Lotje (weggeefkast), de Burenhulpcentrale, Rijk in je Wijk (Slimme senioren), WeHelpen (hulpvraag en -aanbod), Lekker Nassûh (verse groenten uit de regio), de Bibliotheek en vereniging De Volharding, die voor de handige linnen tasjes zorgde. Thuisafgehaald zorgde voor de hapjes.

Segbroek Deelt is een initiatief van Kiemkracht in samenwerking met Stek Den Haag en Bergmann Media en wordt in opdracht van gemeente Den Haag uitgevoerd.

Plaats een reactie