Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Koor De Buren in topvorm

Loop je op woensdagavond tussen acht en tien uur langs Buurt-en-Kerkhuis Bethel aan de Thomas Schwenckestraat, dan hoor je hemelse koorklanken. Koor De Buren heeft dan onder de enthousiaste leiding van dirigente Carolijn Moulen Janssen haar wekelijkse repetitie.

De Buren, alle ‘buren’ zijn afkomstig uit onze wijk, bestaat al sinds 1998 en is ontstaan als vervolg op het initiatief in 1996 van een aantal ouders van de Galvanischool om Kerstliederen te zingen bij het jaarlijkse Kerstdiner. Marjorie Jacobs is van het eerste uur en functioneerde jarenlang als eerste aanspreekpersoon. De huidige koorvoorzitter is Gerda Barnas. Beiden vertellen enthousiast over dit unieke vrienden/buurtgenoten koor. Op dit moment telt het koor 13 vrouwelijke en 10 mannelijke leden. Dat past mooi bij elkaar, al is aanvulling zeker van het smaldeel mannen zeer welkom.

Repertoire
Het koor heeft al met verschillende dirigenten gewerkt en staat sinds enkele jaren onder leiding van de jonge, vrolijke en zelfbewuste koordirigente Carolijn. Dankzij het werken met verschillende dirigenten is een breed spectrum aan repertoire ontstaan van de 15e eeuw tot aan hedendaagse muziek. Dit bleek onlangs op 9 april bij de jaarlijkse uitvoering in de Bethelkapel. Een goed gevulde zaal luisterde naar een ruime staalkaart van het muzikale kunnen van dit koor. Beethoven, Telemann, de Missa Brevis van Haydn en natuurlijk Bach, maar ook een hedendaagse compositie van David Lang en een fraai klanklied als ‘Dindirin, dindirin’ van een anonymus kwamen er schitterend uit, in deze kapel met zijn geweldige akoestiek. Tijdens dit concert traden ook twee professionals op: de sopraan Maria Lončar en de piano/orgel speler Karel Demoet.

De Buren treedt ook regelmatig op locatie op zoals onlangs in het Haga Ziekenhuis. Als je zin mocht krijgen om op een ontspannen en toch uitdagende wijze in een koor te gaan zingen, dan hoef je de wijk niet uit. Ga eens langs en maak een repetitie mee op een woensdagavond.

Plaats een reactie