Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Objecten in Whispering Wall fluisteren je iets toe

Whispering Wall in de Weimarstraat is de designgalerie annex winkel van Mark de Weijer en Anne van de Weijer. Geen familie dus, maar wel samenwerkende kunstenaars en ondernemers die veel gemeen hebben. Natuurlijke grondstoffen en materialen en handgemaakte producten, dat vooral.

Mark ontwerpt en maakt wandbekleding van papier, terwijl bij Anne vilt de basis vormt van de wandpanelen. Alles handvaardig en van natuurlijk materiaal, dat ook nog eens uitstekend blijkt te combineren in de gezamenlijke verlichtingsobjecten. Mark schept het basismateriaal papier met de hand, direct achter de winkel in zijn atelier aan de Weimarstraat. De duurzame ecodesigns van de vilten, akoestische panelen maakt Anne in haar eigen atelier Vilt aan Zee (Bezuidenhout) van ecologische wol, met natuurlijke verf. Het is dan ook eigenlijk niet zo vreemd, dat de samenwerking van beide kunstenaars zich sinds 2011 eveneens op een natuurlijke, geleidelijke wijze heeft ontwikkeld. De gezamenlijke producten zijn de laatste jaren verder ontwikkeld op basis van de individuele materiaalkennis en onderzoek. Innovatie blijft hierbij altijd van belang.

De naam Whispering Wall dekt de lading heel goed, zeker bij de huidige expositie FELT + PAPER. De twee soorten wandpanelen fluisteren je vanaf de muur inderdaad wel wat toe, zo lijkt het. De combinaties van de materialen die in de lampen is verwerkt wekken naast een evenwichtig, rustig effect evengoed een fluistering van vervreemding bij je op. Soms lijkt een papieren bol als een boreling uit een vilten ei te kruipen. Ze zijn meer dan de moeite waard om te bekijken in de vernieuwde winkel annex galerie. De winkel is toegankelijker geworden voor het publiek, terwijl het werk in de werkplaats op de achtergrond gewoon doorgaat. Mark de Weijer en Anne van de Weijer geven graag uitleg over de geëxposeerde objecten.

Naast het eigen werk presenteert Whispering Wall ook regelmatig werk van andere designers en/of kunstenaars. En vier keer per jaar haakt de galerie in op bijzondere gebeurtenissen of evenementen, zoals begin april te zien was tijdens de World European Arts & Craftdays.

Whispering Wall, Weimarstraat 56

www.whisperingwall.nl
www.viltaanzee.nl