Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Jongeneel ziet brood in tankstation aan de Regentesselaan

Ergens in 2015 verscheen het bordje ‘Tijdelijk gesloten’ op de deur van Garage Duinoord aan de Regentesselaan 56. “Dat zal wel,” dacht iedereen, “dit is de kroniek van een aangekondigde dood.” Maar nee, later dat jaar begon een grootscheepse restauratie van alle panden rond de garage en uiteindelijk ook van de garage zelf. Zou dan toch…? En jawel hoor. Er verschenen nieuwe benzinepompen en tot ieders verbazing ook een broodshop.

‘Tankstation Jongeneel’ stond er opeens aan de gevel en op 3 maart 2016 ging het tankstation annex broodshop zonder aankondiging geruisloos open. Tijd om kennis te maken.

Achter in de broodshop staat Stefanie Jongeneel, die samen met haar broer en nog een zus op de achtergrond dit bedrijf, dat inmiddels 6 tankstations telt, runt. Ze vertelt over het oude familiebedrijf van haar opa uit Valkenburg(ZH), dat zich bezig hield met transport en tankstations. Haar oom nam het transportbedrijf over en haar vader het tankstation.”Nu vorm ik met mijn broer en zus de derde generatie van dit familieconcern. Het tankstation in Ypenburg won de Europese Copa prijs voor het beste tankstation. Als je het slim aanpakt, kun je met de juiste aanvullende service van een tankstation iets moois maken.” ‘Tanken, brood en wassen’, luidt de formule. Het brood is natuurlijk bereid en met desem gebakken en bevat geen E-nummers. Achter in de broodshop is een koffiehoek en een batterij zware wasmachines en drogers, waar je grote spullen zoals dekbedden en hondenmanden kunt wassen en drogen. “Dit is een leuke wijk met leuke mensen, die vanaf de eerste dag de weg hier naartoe al vinden,” zegt Stefanie.

Tankstation Jongeneel is open van maandag tot zaterdag tussen 07.00 uur en 20.00 uur en op zondag van 07.00 uur tot 18.00 uur. Later in het jaar komt ook het terras achterin beschikbaar.