Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Haal het beste uit jezelf. Speel basketbal bij de Seagulls

Op 27 december 2015 is in Den Haag een moderne nieuwe basketbalclub opgericht: de Seagulls. Elke zondagavond van 18.00 uur tot 20.00 kan iedereen die daar zin in heeft voor 3 euro per keer mee doen aan de basketbalinstuif in Sporthal Gaslaan op huisnummer 200.

Seagulls is voortgekomen uit een behoefte onderzoek, uitgevoerd door Bas Burger, vierdejaars student Sportmanagement aan de Hogeschool Den Haag. In Den Haag loopt het ST4R-project dat ervoor zorgde dat op veel Haagse pleinen basketbalkorven staan, waar dit attractieve spel beoefend wordt. Op straat is de sport populair, maar er is slechts één officiële basketbalclub in de stad. Hoog tijd voor een verenigingsvorm die aansluit bij de hedendaagse tijd. Laagdrempelig van start gaan en ‘jumpen’. Dat is het motto van deze nieuwe club.

Bas is voorzitter van de club en hij combineert dit met zijn ambassadeurschap voor de sport in de recent opgerichte Sportjeugdraad Segbroek. “ Ik woon hier om de hoek, dus wat is gemakkelijker dan hier op de Gaslaan dit initiatief te starten.” De instuif op zondagavond loopt voorlopig door tot en met zondag 17 april. Gemiddeld komen er zo’n 35 jonge mannen en vrouwen en het ziet er heel dynamisch uit daar op zondagavond. Lijkt het je wat? Steek je in sportoutfit en bal mee op zondagavond.