Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

KROKUS KABAAL- Het nieuwe theater- en kunstfestival voor kinderen in Den Haag in de voorjaarsvakantie

Niemand hoeft zich te vervelen in de voorjaarsvakantie! Want er is een vrolijk nieuw theater- en kunstfestival, te beleven in alle hoeken van Den Haag: Krokus Kabaal! Het festival Krokus Kabaal is van maandag 22 t/m zaterdag 28 februari. Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar is er van alles te zien en te doen op tien locaties van de acht Haagse Cultuurankers, waaronder onze eigen De Nieuwe Regentes.

Verschillende voorstellingen en activiteiten rouleren van plek naar plek. Andere programma’s die al vaker te zien zijn bij een buurttheater, krijgen binnen dit festival extra aandacht. De voorstellingen en activiteiten worden tegen laag tarief (veelal €3 en in de bibliotheken zelfs gratis) aangeboden.

Voor de allerkleinsten gaat het Ukkieconcert, bekend van theaters De Nieuwe Regentes en Dakota, op tournee naar andere plekken in de stad. Vanaf vier jaar is er meedoe-theater ‘Kruip-friemel-kriebel’ en tante Lulu die voorleest over Nansi de wereldspin. Er valt heel wat te knutselen, te zien en te dansen voor kinderen vanaf zes jaar. Kinderen van jeugdcircus Circaso geven laten hun kunsten zien en daarna mag je zelf aan de slag als acrobaat of jongleur. Of maak eens een kriebelbeest of versier een vogelhuisje. Ben je acht jaar of ouder dan zijn er verschillende workshops die soms een hele dag of meer dagdelen duren waarbij je samen bezig bent met muziek, een theaterpresentatie maakt voor de ouders, of een ‘selfie’ in linosnede maakt voor een reizende Haagse portrettententoonstelling. Dit laatste is trouwens ook leuk om aan mee te doen voor (groot)ouders.
Maar… als je lekker naar een film wilt kijken kan dat ook.

Voor meer informatie over het hele programma, tijden en voorstellingen zie de flyer (pdf’s’):
Voorkant
Achterkant

of neem contact op met de Nieuwe Regentes