Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bewoners organiseren opruimparade op Regentesselaan

za. 30 januari – Een initiatief van bewoners van de mooie Regentesselaan:
Wij hebben onze krachten gebundeld. Wij willen een mooie laan!!! Een Laan waar we samen weer trots op kunnen zijn. Met een middenberm waar we elkaar ontmoeten, die niet langer een barrière of afvalstrook is. Wij willen Samen weer Trots zijn op de Regentesselaan. Daarom organiseren wij een: Opruimparade door en voor bewoners op: Zaterdag 30 januari 13.30 uur.
We verzamelen om 13.30 op de hoek van de Regentesselaan/ Cartesiusstraat (bij de bloemenman) Haags bloemenhuis.

Wij willen de Laan een nieuw aanzicht geven. We houden van onze bomen en daarom mag onze middenberm geen afvalput zijn, maar juist een plek om elkaar te ontmoeten. De middenberm lijkt nu een barrière tussen de twee kanten van de laan; dat willen we veranderen in een middenberm als verbindingsstuk. We willen voldoende plaatsen creëren voor fietsen en auto’s. Dit kan allemaal op de Regentesselaan. Er is zelf ruimte om je hond uit te laten. Samen kunnen we het oplossen en weer trots zijn op de laan. Bewonersbetrokkenheid en elkaar als buren leren kennen zijn onze uitgangspunten. Samen kunnen we elkaar en de gemeente motiveren om de Regentesselaan weer tot één van de mooiste lanen van Den Haag te maken. Plannen voor herinrichting van de middenberm worden door de gemeente, samen met ons, ontwikkeld. Maar onze Laan moet ook weer schoon en aantrekkelijk worden. Daarom organiseren wij zaterdag 30 januari een gezellige opruimmiddag voor jong en oud, voor alle bewoners en ondernemers, kortom voor iedereen die zich betrokken voelt bij deze laan. We gaan niet alle zwerfvuil opruimen, want dat kunnen we simpelweg niet. Wel gaan we aandacht vragen voor alles wat nu mis is met onze mooie laan. En daarna praten we na over hoe we de laan nog mooier kunnen maken. Met een versierde bakfiets en gesteund door enkele ondernemers, trekken we over de laan van het Regentesseplein tot Loosduinseweg en terug. Deze feestelijke stoet verzamelt vuil maar maakt ook gebreken op een ludieke manier zichtbaar. Het contact, de wensen en zorgen van onze buren staan die middag centraal. Na afloop gaan we daarom nog even iets drinken bij een van onze bewoners. Daar is gelegenheid om ideeën uit te wisselen over hoe we weer trots op de Laan kunnen zijn. Wij, als initiatiefnemers zorgen voor de basis, het zou fijn zijn als allen dan aanwezig ook iets extra’s te drinken en/of te knabbelen meenemen. Wij doen dit initiatief op eigen kracht. Vandaar deze oproep: Buren kom uw huis uit om samen de Regentesselaan schoon te maken!

Volg ons op facebook.com\Samen weer trots op de Regentesselaan of info@deregentesselaan.nl