Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Oud weer nieuw

Tweedehands-spulllenwinkels in ReVa
Zo’n 10 jaar geleden zouden velen van ons niet in een winkel met tweedehands artikelen gesignaleerd willen worden. Nu is het een alom geaccepteerde manier om aan je spullen te komen. En op etentjes bij je thuis kun je je gasten flink jaloers maken met dat bijzondere bijzettafeltje, die fijne likeurglaasjes, die hippe vintagestoel uit de zeventiger jaren en die prima fiets, alles afkomstig uit de tweedehands-spullenwinkel. Het is inmiddels een volkomen normaal verschijnsel geworden en zeker in onze ReVa-wijk groeit het aantal dan ook gestaag. Op dit moment streven de meeste winkels nog ideële doelen na, zoals werkgelegenheid en werkervaring voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook zorgen om het milieu is een belangrijke drijfveer. Daarnaast verschijnen hier ook steeds meer winkels met een louter commercieel doel, van de stoffige etalage met twee mottige stoelen, tot de hippe winkels die een exclusieve selectie uit de tweedehands spullen en meubels verkopen. Onze redacteur Anneke de Graaf maakte een rondje langs zes winkels in ReVa. Diederik van Buuren maakte de foto’s.


Emmaus

Beeklaan nrs 299 en 315
Kringloop---Emmaus-Beeklaan
Emmaus Beeklaan heeft twee dichtbij elkaar gelegen winkelpanden op de Beeklaan. De onderdelenwinkel heeft een breed aanbod aan breibenodigdheden, muziek en beelddragers, lampen, apparatuur en klussersbenodigdheden. In de Spullenwinkel worden meubels, kleding, boeken, schilderijen en huishoudelijke spullen verkocht.
Emmaus biedt plaats aan mensen die op basis van hun idealen willen bijdragen aan een betere samenleving en aan mensen die wat hulp kunnen gebruiken. Daarnaast willen ze strijd leveren tegen verspilling, overconsumptie en milieuverontreiniging. Gezamenlijk werken ze in het kringloopbedrijf en voorzien hiermee in hun bestaan. Traditioneel ondersteunt Emmaus Beeklaan daarnaast projecten die de woon-, werk- en leefomstandigheden van minder bevoordeelden te verbeteren.

Gegevens

Openingstijden Spullenwinkel: vrijdag en zaterdag 13.00 – 16.00 uur
Openingstijden Onderdelenwinkel: woensdag en zaterdag 13.00 – 16.00 uur.
www.emmaus-beeklaan.nl


Pakkie Deftig

Regentesselaan 106
Kringloop-Pakkie-DeftigIn 2006 opende de Kessler Stichting haar eerste tweedehands-kledingwinkel ‘Pakkie Deftig’ in Den Haag. Sindsdien zijn er nog twee filialen bijgekomen, waaronder dat aan de Regentesselaan 106. Bij Pakkie Deftig-winkels wordt tweedehands kleding verkocht voor een vriendelijke prijs. De kleding wordt door cliënten, stagiaires en vrijwilligers geselecteerd, gewassen en in een van de winkels verkocht. Pakkie Deftig is voor iedereen toegankelijk en biedt, door de hoge omloopsnelheid, wisselende collecties.
In het Pakkie Deftig-concept wordt kleding hergebruikt, participeren cliënten en doen werkervaring op, doen vrijwilligers zinvol werk, krijgen stagiaires een kans te leren, komen klanten in contact met cliënten en vrijwilligers, en kan iedereen voor een leuke prijs kleding aanschaffen.

Gegevens

Openingstijden: dinsdag – zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
www.kesslerstichting.nl/pakkie-deftig


Kringloop Den Haag

Weimarstraat 81-83
Kringloop-WeimarstraatMet haar activiteiten schept Kringloop Den Haag arbeids- en werkervaringsplaatsen voor mensen die (nog) niet weten te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. En door bij de burgers herbruikbare goederen in te zamelen en in haar winkels te verkopen, ontlast Kringloop het milieu. De organisatie steunt ook diverse goede doelen. Kringloop opereert onafhankelijk en zo bedrijfsmatig mogelijk en bestaat van de omzet uit de winkels. Dat houdt tegelijk in dat Kringloop redelijk veel verwacht van haar mensen. Die krijgen de kans hiermee de capaciteiten te verschaffen om zich waardevoller te maken voor een eventuele toekomstige reguliere baan.
Aanbod: meubels, kleding, boeken, schilderijen en huishoudelijke spullen.

Gegevens

Openingstijden: maandag – vrijdag 10.00-18.00 uur en zaterdag 10.00-17.30 uur
www.kringloopdenhaag.nl


Schroeder (Kringloop Holland) ‘FIETS’

Weimarstraat 364 (fietsenreparatie en fietsenwinkel)
Kringloop-Fiets De Stichting Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven (Schroeder) is een mensontwikkelbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (weer) aan het werk kunnen. Alle activiteiten van Schroeder zijn ondersteunend aan het ontwikkelen van werkzoekenden. Maar de activiteiten moeten wel marktgericht en marktconform ingericht zijn en voldoen aan de pijlers waar de organisatie op gebouwd is: werkgelegenheid, armoedebestrijding en bevorderen van duurzaamheid. In deze winkel alleen tweedehands fietsen en fietsenreparaties. In de Fahrenheitstraat zit een Schroeder tweedehands-spullenwinkel.

Gegevens

Openingstijden: maandag 10.30 – 17.30 uur; dinsdag – vrijdag 09.30 – 17.30 uur (woensdagochtend gesloten); zaterdag 09.30 – 16.30 uur
www.schroeder.nl


Sanford & Son

Copernicusplein 6
Kringloop-Sanford-and-SonEen tweedehands-spullenwinkel op commerciële basis. Het aanbod ligt tussen kringloop en antiek, en de selectie uit het tweedehands assortiment is exclusiever, afkomstig uit de sixties, seventies en eighties. Veel meubeltjes en lampen. Sinds enige tijd huist er in de zaak ook een ervaren kapster (‘De kapper’), die haar klanten op ouderwetse barberstoelen knipt. En dat harmonieert weer aardig met de huiselijke sfeer van het assortiment in de winkel.

Gegevens

Openingstijden: dinsdag – zaterdag 12.00 – 18.00 uur; kapper: dinsdag – zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Facebook: Sanford and Son Tweedehands


Mooi MUF!

Beeklaan 194
Kringloop-MUFEen zeer grote ruimte (600 m2) met ‘Meubels van Toen’. Een tweedehands-meubelwinkel op commerciële basis. Tafels, stoelen, banken, verlichting, kasten, dressoirs, bureaus, kantoormeubilair, piano’s, vazen, LP’s en ander klein goed, maar toch vooral het grotere assortiment: vintage meubels uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren.

Gegevens

Openingstijden:
donderdag 12.00 – 21.00 uur; vrijdag 12.00 – 17.30 uur; zaterdag 11.00 – 17.00 uur; zondag 12.00 – 16.00 uur
www.mooimuf.nl