Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nominatie Gulden Klinker Sportclub Hondius

Alle mensen die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken kunnen de Gulden Klinker krijgen. Iedereen kan meedoen: van buurtbewoner tot winkelier en scholier.

Half december is de sportclub Hondius genomineerd voor de Gulden Klinker. De sportclub Hondius bestaat momenteel uit 27 tieners waarvan er vijftien ook fanatiek deelnemen aan Crowniesklussen. Deze klussen bestaan uit oa. het schoonmaken van het Hondiusplein, het onderhouden van het groen.

Uit handen van wethouder Boudewijn Revis(Openbare ruimte) kregen drie jongeren Ayoup, Driss en Mohammed namens de sportclub Hondius de nominatie uitgereikt.

De komende tijd zal gebruikt worden om samen met de gemeente en jongeren een plan te maken hoe de geldprijs eventueel besteed zou kunnen worden. Ook zal later dit jaar de Gulden Klinker worden ingestraat op het Hondiusplein.

De Gulden Klinker wordt in de bestrating van uw straat of plein gelegd. Zo ziet iedereen dat daar hard wordt gewerkt aan een prettige buurt. Bij de Gulden Klinker hoort een waardebon van € 1.000. Ieder daarop volgend jaar kan tot € 750 gedeclareerd worden voor voorkomende werkzaamheden. Met dat geld kunt u bij de gemeente dingen of diensten kopen die uw buurt nog schoner, veiliger of gezelliger maken.