Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Indonesisch. Of toch indisch…

Als regelmatige ‘afhaler’ wil je ook wel eens wat anders eten dan Thais, Surinaams of Chinees. Dan kun je in de wijk heel goed terecht bij Warung Ma’de op de hoek van de Weimarstraat en de Professor Kaiserstraat.
Indonesisch eten dus. Of Indisch… wat volgens Wikipedia niet hetzelfde is. Maar wat precies het verschil is? Het wordt nogal eens door elkaar gebruikt. Misschien dat een oplettende en goed geïnformeerde lezer daar eens wat over kan laten weten aan de redactie.

Wat ik hier en daar lees over de Indonesische/Indische keuken is dat de gerechten behoorlijk kunnen verschillen, afhankelijk van welk van de ruim 1.700 eilanden tellende archipel de kok vandaan komt. Basisingrediënten zijn er wel: rijst en veel kruiden. Geen zuivelproducten. Wel eieren. En voor mij vooral bekend van de heerlijke vleesgerechten waar de tijdrovende bereiding vanaf druipt en waarvan ik de namen niet echt uit elkaar kan houden. Kortom, tenzij je enorm veel tijd hebt en graag in de keuken staat, is het altijd goed om weer een fijn adresje te hebben voor als het koken er weer eens bij inschiet.

Ze scheppen in ieder geval lekker veel op bij Warung Ma’de. Kies uit witte, gele of gebakken rijst en krijg er vier gerechtjes (twee met vlees en twee keer groente/vega) én een ei (sambal goreng telor) bij. Meer dan voldoende voor één grote en anderhalve kleine eter. Nog niet eerder geproefd, maar gelijk favoriet: heerlijke gebakken garnalen. Volgens het bord met petehbonen, maar volgens mij was dit een variant van de dag met een lekkere curry met kokosmelk. Uiteraard is er ook lekker pittig rundvlees, vlees (Rendang Padang) in zoete sojasaus (Daging Smoor) en de onvermijdelijke saté Ajam (kip), maar ook saté Kambing, gemaakt van geitenvlees met een saus op basis van ketjap. Allemaal erg smakelijk en prima van prijs (€ 8,50/€9,00 per portie). Het enige waar we wel eens mee worstelen zijn de openingstijden. In principe sluit de tent om 19.00 uur (behalve donderdag en zondag: tot 20.00 uur). Dat is wat vroeg voor ons. Maar ja, daar heb je weer een magnetron voor…

Warung Ma’de, Professor Kaiserstraat 50, Den Haag, telefoon 070 369 5960
Zes dagen van de week geopend vanaf 12.00 uur – 19.00 uur. Op donderdag open tot 20.00 uur en zondag van 16.00 tot 20.00 uur. Maandags gesloten.