Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Rineke Kop in gesprek met de verf, in De Nieuwe Regentes

Tot en met 15 december exposeert Rineke Kop in de Foyer van de Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat. Rineke Kop gebruikt acrylverf, laag over laag. Zij laat zich inspireren door het materiaal en gaart als het ware met de verf in gesprek. De gelaagdheid speelt een centrale rol in haar schilderijen. Dunne lagen bedekken dikke onderlagen opgebouwd als een huid, die reageert op invloeden van binnenuit en buitenaf, lagen die gegevens uitwisselen, verbergen en met elkaar communiceren. En uiteindelijk verstillen op het doek….
De toeschouwer ervaart wat het schilderij in hem of haar oproept. Herkenning, verrassing, een ongekend gevoel en vergeten herinneringen. Het werk van Rineke Kop roept beelden op die lang blijven hangen, die de concrete werkelijkheid overstijgen, en die bovenal blijven fascineren. Het werk van Kop komt zowel tegen de zwarte achtergrond als tegen de achtergrond van de rode bakstenen prachtig uit.

Drie digitale foto’s titel:Rouge Brute 1/2/3  afmeting:290/100cm
techniek:acryl/teer/papier.

rouge brute3a_290x100cm rouge brute2a_290x100cm rouge brute1a_290x100cm