Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gezocht: Chaffeurs die senioren rijden en begeleiden

Heeft u af en toe tijd over en wilt u senioren (60+) op een goede manier helpen?

VOOR Welzijn Segbroek is voor de nieuwe dienst Begeleiden en Rijden op zoek naar wijkbewoners die met hun eigen auto senioren willen rijden naar afspraken binnen Segbroek of daar buiten? U kunt denken aan doktersbezoek of ziekenhuisbezoek, vervoer naar de buurtmaaltijd, een rit naar de supermarkt, de stad of opticien of een bezoek aan vrienden of familie.

Het gaat om senioren die niet meer zelfstandig met het OV of de wijkbus kunnen reizen en begeleiding nodig hebben van deur tot deur (bijvoorbeeld iemand die meeloopt vanaf de galerijflat naar de auto of de afspraak en helpt met in en uitstappen). Soms is er ook letterlijk een ondersteunende arm nodig, iemand die de inklapbare rolstoel voortduwt of iemand die even een oogje in het zeil houdt.

Het betreft vrijwiligerswerk maar u krijgt wel rechtstreeks van de klant een vaste vergoeding per rit voor de benzinekosten en gemaakte parkeerkosten.

U kunt al vanaf een dagdeel in de week aan de slag. De ritten zijn zowel overdag als ’s avonds en in het weekend als doordeweeks. U kunt aangeven voor welke dagdelen u inzetbaar bent.

Heeft u interesse of wilt u meer weten weten, neem dan contact op met s.menken@voorwelzijn.nl of tel. 06-51053441.