Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Yoga in buurt-en-kerkhuis Bethel

Eugenie Baken geeft sinds september 2014 yoga- en pilateslessen in buurt-en-kerkhuis Bethel in de Thomas Schwenckstraat 28/30. Op vrijdagochtend is daar een nieuwe les bijgekomen, speciaal voor oudere mensen.

Ze geeft dan in de grote zaal aan ouderen les in stoelyoga. Dat is op verzoek van Bethel, dat het ook sponsort. Van te voren is er koffiedrinken met het oog op onderling contact. Daarna volgt een yogales van ongeveer een uur. Een proefles kost € 4.- , een ´vijfrittenkaart’ daarna € 22.50 en dat is dus inclusief koffie. Meedoen kan zorgen voor een betere doorbloeding van het lichaam en door de rustige ademhaling en het aandachtig bewegen, ook voor meer ontspanning. Zo helpt stoelyoga mensen om zich beter te voelen. Zelfs mensen in een rolstoel kunnen meedoen.

Naast stoelyoga zijn er ook andere lessen zoals Pilates en lessen aan 50-plussers, maar Eugenie vertelt daar meteen bij dat in die lessen ook mensen vanaf 30 meedoen. De kosten hiervoor bedragen wel iets meer, want die lessen worden niet gesponsord. De bedoeling is om ook kinderen van 8 – 12 uit te nodigen om yoga te komen beoefenen.

Haar oefeningen kunnen helpen om de gewrichten los te maken, spieren sterk te maken en te strekken, en om de doorbloeding en houding te verbeteren. Het is dan wel goed als de deelnemers niet alleen tijdens dat uurtje les oefenen, maar dat ze ook thuis de oefening doen. Ze geeft dus gewoon huiswerk op.

Het is bij iedere groep mogelijk om in te stappen. Wie interesse heeft: Kom gewoon eens meedoen. Op vrijdagochtend 09.30-10.30: 50+ Yoga, van 10.30-11.00: koffie en daarna tot 12.00 Stoelyoga. Op dinsdag van 16.30-17.30 Kinderyoga, van 18.00-19.00 Pilates en van 19.15-20.30 Yoga.
Zie ook de website: www.fitenbalans.nl