Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wandelen met Maup

Maurits Burgers organiseert onder de naam ‘Wandelen met Maup’ door heel Den Haag en omgeving (wijk)wandelingen, waarin hij interessante zaken op het gebied van cultuur en natuur deelt met zijn medewandelaars. Speciaal voor de lezers van KonkreetNieuws organiseert hij in oktober en november drie wandelingen door ReVa.

Maurits: “Door wandelen ga je concreter denken, je kunt dingen beter overzien en beter op langere termijn plannen. Als je wandelt veranderen je hersengolven. Mensen ijsberen niet voor niets als ze ergens diep over moeten nadenken”.

Verhalen

“ Wandelen moet je niet alleen met je benen doen, maar ook met je zintuigen. Je merkt een buizerd pas op als je zijn roep hoort en herkent. En soms moet je stilstaan om meer waar te nemen van de natuur, de cultuur en de architectuur om je heen. Kijk ook eens omhoog, bijvoorbeeld naar de vele versieringen van de panden. Je gaat ook meer zien als er een verhaal aan vastzit. Ik ken vele verhalen over de omgeving, maar ik ben niet de man met het vlaggetje. Ik hoor graag ook de verhalen van mijn medewandelaars, die ik dan zelf weer gebruik”. Op deze manier doorkruist hij met groepen veel Haagse wijken. Daarnaast heeft hij themawandelingen, bijvoorbeeld over muurgedichten of, Jugendstil.

Wandelen door Reva

Ook door Reva heeft Maurits al eerder wandelingen georganiseerd. Maurits: “Maar elke wandeling is weer anders. Er is over ReVa zoveel te vertellen. Reva is een wijk vol met verhalen. Ontstaan in een periode met mooie bouwstijlen, met een rijk verleden, en een prima mix van culturen, waarin iedereen bij de Turkse bakker en de Surinaamse toko koopt. Misschien is Reva wel dé ideale volkswijk” .

Meer weten?

Wil je meer weten over ‘Wandelen met Maup’? Ga dan naar www.wandelenmetmaup.nl of www.facebook.com/WandelenMetMaup.